Kiemelt hírek

Óriási mentális lökés a válogatott!

A szombathelyi Kovács István úgy érzi, még többet kell teljesítenie!

Kapcsolódó cikkek

Valósággal berobbant a Haladás Sopron Bank csapatába és a magyar élvonalba a 19 éves Kovács István! A rendkívül tehetséges középpályás mind a tizenkét fordulóban pályára lépett az OTP Bank Ligában, és két gólt is szerzett! Ám a vasiak nem csak emiatt lehetnek nagyon büszkék rá, hanem azért is, mert rendszeresen szerepel az U20-, és immár az U21-válogatottban is! A szombathelyi labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, reális győzelmi esélyt szalasztottak el a legutóbbi fordulóban, amikor 3-2-re kikaptak Pakson, de hazai pályán a Kaposvár ellen okvetlenül javítani szeretnének!

– Az eddigi tizenkét forduló alatt a Kaposvár már hétszer ikszelt, de gondolom, szombaton nem lennének elégedettek egy döntetlennel!
– Hazai pályán minden meccsen a győzelem a cél! A Kaposvár masszív csapat otthon és idegenben is, a sok döntetlen is ezt mutatja. Bízom benne, hogy a közönségünk segítségével sikert aratunk – nyilatkozta a Rangadónak Kovács István.

– Kenesei Krisztián és Korolovszky Gábor személyében két kulcsjátékost kell nélkülözniük sérülés miatt, ez nyilván nem könnyíti meg a helyzetüket…
– Kenesei hiánya nagyban befolyásolja a felállásunkat, mert a paksi négy-kettő-három-egy helyett most négy-négy-kettőt fogunk játszani. Korolovszky hiánya is nagy érvágás, biztosan nagyon fog hiányozni a védelemből, de bízunk benne, hogy sikerül pótolni.

– Apropó, milyen volt a legutóbbi, Paks elleni találkozó? Benne volt a pontszerzés lehetősége?
– Úgy érzem, nem mondok nagyot: a három pont is benne lehetett volna a részünkről! Megilletődötten kezdtünk, de az első félidő közepén átvettük az irányítást. A Paks térfelén folyt a játék, de a hazaiak az első helyzetükből rögtön gólt szereztek. A szünetben beállt Vujovics, és rögtön gólt lőtt. Ahelyett, hogy ez megnyugtatott volna minket, gyorsan kaptunk két gólt… Összességében azt mondhatom, hogy tisztességgel helytálltunk, és pontokat hagytunk Pakson.

– Hogy érzi magát az U20- és az U21-válogatott keretében?
– A válogatott összetartások miatt többször vagyok külön a klubcsapatomtól, nem tudok a többiekkel készülni. Ezek az alkalmak mégis óriási mentális lökést jelentenek számomra, és onnan hazatérve nem kényelmesedek el, hanem úgy érzem, még többet kell teljesítenem!

Bulldogot igazolt a Haladás!
A Sopron Bank, mint a Haladás névadószponzora, és Séllei Árpád kistulajdonos újraaktivizálta a zöld-fehér futballcsapat kabalaállatát! A kétezres évek elején a szombathelyiek hazai meccsein rendre a Bulldog vezette be a gárdákat a kezdőkörbe, de idővel a kutya elkóborolt. Most ismét sikerült visszacsábítani a vasi megyeszékhelyre a Hali-bulldogot!
Olvasói sztorik