Kiemelt hírek

Ismét ötgólos meccset nyert a Paks

Az MVM Paksi FC remek második félidei játékával legyőzte a vendég Haladást az OTP Bank Liga 12. fordulójában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
MVM Paksi FC – Haladás Sopron Bank 3-2 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezetők: Radványi
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi (Báló 82.) – Sifter, Sipeki (Szatmári L. 66.) – Bartha (Kiss T. 63.), Böde, Vayer – Hrepka. Vezetőedző: Kis Károly
Haladás: Rózsa – Schimmer (Vujovics, a szünetben), Guzmics, Nagy II G., Tóth P. – Rajos (Horváth A. 80.), Iszlai – Sluka, Kovács I., Halmosi – Kenesei K. (Oross 70.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Hrepka (35.), Böde (53.), Sifter (55.), illetve Vujovics (48.), Nagy II G. (68.)

A nyolcadik percben Bartha László jobb oldali beadását a hosszún álló Vayer Gábor kapásból, öt méterről a jobb sarok felé lőtte ballal. A 35. percben Böde Dániel tört be jobbról, majd a tizenhatos közepén érkező Hrepka Ádámhoz passzolt, aki tíz méterről a kimozduló Rózsa Dániel mellett a jobb alsóba pörgette a labdát (1-0)! Három perc múlva Vayer saját térfeléről indította Hrepkát, aki az ellenfél kapuja felé indult, de Guzmics az utolsó pillanatban szerelte a támadót.

Meglehetősen eseménytelen, alacsony színvonalú első félidőt láthattak a nézők. A kapuk alig forogtak veszélyben, a Paks gólja teljesen váratlanul született.

A 48. percben Kovács István indult meg a baloldalon, majd az alapvonalról élesen adta be a labdát a hosszún érkező, csereként beállt Goran Vujovicsnak, aki nyolc méterről a jobb kapufa közreműködésével szerezte meg a Haladás csapata egyenlítőgólját (1-1)! Az 53. percben Vayer baloldali beadását Böde vette le a kapunak háttal, majd lefordult a védőjéről, és ballal a kapu közepébe bombázott (2-1)! És ezzel még mindig nem volt vége a gólparádénak: az 55. percben Heffler jobb oldali szögletét Böde csúsztatta meg, így a labda a hosszún álló Sifter Tamás elé került, aki három méterről a jobb felsőbe lőtt (3-1)!

Az 58. percben Kenesei Krisztián a tizenhatos bal oldaláról tűzött kapura egy szabadrúgást, amit Csernyánszki Norbert bravúrral öklözött ki. A 68. percben Kenesei alapvonaltól elvégzett szabadrúgását Kovács István fejelte el a kapu előtt keresztbe, Csernyánszki a mezőnybe öklözött, ahol Nagy II Gábor állt, és négy ember közül kiemelkedve a kapu bal oldalába bólintott, mindössze egy méterről (3-2)!

A 77. percben Kiss jobb oldali beadása után Böde került a földre a kapu előterében, de a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. A 85. percben Horváth lerántotta Hrepkát, akit hordágyon kellett levinni a pályáról, de nem volt már cserelehetősége a Paksnak, amely így tíz emberrel folytatta a találkozót. A 92. percben Iszlai utolsó emberként lerántotta Bödért, de megúszta sárgalappal, Vayer 22 méteres szabadrúgása pedig a bal felső sarok fölé szállt.

A második félidőre nagyot fordult a világ, mindkét csapat nyíltan vállalta a támadófutballt, ebből pedig egy élvezetes, remek meccs kerekedett, amelyet a Paks megérdemelten nyert meg. Érdekesség, hogy legutóbb az első fordulóban, július 17-én nyertek a paksiak hazai környezetben.

Olvasói sztorik