Hírek

A nagy hátraarc

Az ügyészség koronatanúja, Horváth Gábor visszavonta a Siófok és a Diósgyőr meccseivel kapcsolatos terhelő vallomását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délelőtt folytatódott a hazai bundaügy büntetőeljárása a Fővárosi Törvényszéken.

Sütő László ügyvédje bejelentette, hogy ügyfelének kiment a bokája, ezért nem tudott eljönni. A bírónő közölte: nagy baj lesz, ha délutánig nem lát orvosi igazolást a ficamról. Strublics József sem jött el, vírusos megbetegedés miatt.

Kiderült, hogy az ügyészség koronatanúja, Horváth Gábor közjegyzői okiratban foglalt nyilatkozatot juttatott el a bíróságnak, amelyben kijelenti, hogy a Siófok és a Diósgyőr meccseivel kapcsolatban korábban tett vallomását visszavonja. A DVTK mérkőzéseivel összefüggésben hozzátette, hogy szabadulni akart a letartóztatásból, illetve félt, hogy újra letartóztatják, ezért tett valótlan tartalmú vallomást, illetve azért, mert remélte, így békén hagyják. Hozzátette: szégyelli, hogy másokat besározott.

Amikor a vádlottak közül az első csütörtöki meghallgatott, Szendrei György a bírónőnek a családi állapotát firtató kérdésére előbb a hajadon, majd a semmi szóval válaszolt, hangos röhögés lett úrrá a tárgyalótermen. A vádat tagadta, és közölte: nem követett fogadott el pénzt mérkőzések manipulálásáért. Korábban egyébként közúti baleset okozásáért folytattak ellene eljárást.

Giák Tamás, a DVTK egykori kapusa következett, aki szintén tagadta a bűnösségét, és hangsúlyozta: diósgyőri nevelésű játékosként óriási megtiszteltetés volt számára, hogy fiatalon tétmeccsen védhet a felnőtt csapatban, tehát eszében sem volt részt venni a megvesztegetésben.

A bírónő 13 óráig szünetet rendelt el.

Olvasói sztorik