Hírek

Aczél Zoltán nem beszélhetett

Az edző megszólalására fél 4-kor került volna sor, de elhalasztották, mert nem jelent meg délután 1-re...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

Az ebédszünet után Andruskó Attila következett, aki ugyancsak nem tett vallomást, a nyomozati szakaszban elhangzottakat fenntartja, a bűnösségét elismeri, és kérdésekre hajlandó volt választ adni. Korbeli vallomásában szerepel, hogy sokan foglalkoztak a magyar labdarúgásban mérkőzések manipulálásával, ezért nehéz volt új szereplőként betörni erre a piacra. A hallgatóság ekkor még jól bírta a gyűrődést, de a bírónő mellett lévő ülnök többször lebólintott, és a Lázár Mátyás mellé kirendelt börtönőr is alaposan elmélázott, egyszer kiesett a kezéből a vezetőszíj szára.

Nem először hangzott el az egykori siófoki kapus, Milinte Árpád neve, de terhelőt senki nem mondott rá. Következtek a bírónő kérdései Andruskóhoz. Leginkább szubjektív témákat érintett – például: kivel volt jóban Aczél Zoltán? –, és jól érzékelhetően Horváth Gábor koronatanú vallomására alapozza az egész ügyet.

Az ügyész arról faggatta a játékost, konkrétan mit csináltak, hogy hozzák az elvárt eredményt, és mennyire voltak ezek látványosak. Andruskó elmondta, hogy emlékei szerint két meccsen – a Kaposvár és a ZTE ellen – is látványosan kellett hibáznia, hogy sikerüljön a manipuláció. A Zalaegerszeg elleni találkozón összehozott egy tizenegyest, de Waltner kihagyta – ahogy azon a meccsen minden helyzet –, úgyhogy további törekvéseket igényelt a csalás. Egyszer a megbízója azt mondta, ha kell, akár kézzel is juttassák a labdát a kapuba! A korábbi játékos úgy fogalmazott, sokkal nehezebb volt számára bundameccsen játszani, mert nagyobb volt rajta a nyomás, mint egy normális, tisztességes mérkőzésen.

A védőügyvédek aktivizálták magukat, többek közt Zamecsnik Péter, Dányi Szilárd és Czeglédy Csaba is kérdéseket intézett Andruskóhoz. A bírónő egy ideig csendben hallgatta a párbeszédeket, csak Aczél Zoltán ügyvédjének mondandójánál szólt közbe rendreutasítóan…

Fél 4-kor került volna sor Aczél Zoltán megszólalására, mégsem kapott lehetőséget. A bírónő elmondta, az edzőnek az volt a „bűne”, hogy nem jelent meg délután 1 órára, ezért rá kedden délelőtt kerül sor…

Aczélt hazaküldték, ezért Hegedűs Gyulára került a sor. Ő is úgy nyilatkozott, hogy most nem tesz vallomást, ezért korábbi mondatait olvasták fel, 15 óra 45 perckor pedig berekesztették a tárgyalást, amely jövő kedden folytatódik.

További fotók hamarosan!

Délelőtt írtuk:

Csütörtökön reggel fél 8-hoz képest húszperces késéssel kezdődött a bundaper hazai vonalának tárgyalása, mert a bírónő elkésett. A tárgyaláson folytatták Horváth Gábor ügyészségi vallomásának felolvasását, de Gimesi Ágnes ezt megelőzően – a délelőttre be nem idézett – Aczél Zoltánról beszélt. Hangsúlyozta, hogy az edző Siófokon, Diósgyőrben és a REAC-nál is dolgozott, és ennek a ténynek a későbbiekben még szerepe lesz…

Horváth vallomásának további részletei alapján is bizonyosodott, amit már hónapokkal korábban megírtunk: fűt-fát bemártott, hogy mentse magát. Elhangzott Horváth Gábor és Kugyela Zsolt szembesítésének szövege, amelyből kiderült, hogy a menedzser minden vádat tagadott.

A bírónő nem engedélyezte Aczél Zoltán ügyvédjének, hogy kérdést intézzen Horváth Gáborhoz, sőt a keddi eset után ismét pikírt hangnemben utasította rendre. Az ügyészségen korábban elkészített bundaábrával kapcsolatban Horváth ezúttal elmondta, hogy az csak a véleményét tükrözte, vannak olyan személyek is rajta, akiket nem is ismer, és soha nem is beszélt velük. Jelezte, hogy hajlandó válaszolni az ügyvédi kérdésekre, de a bíró érdekes módon leintette.

Sütő László következett, aki nem kívánt vallomást tenni, ezért az ő esetében is az ügyészségi vallomását olvasták fel, amely részletes beismerést tartalmazott. A nyomozóhatóság kérdésére azt válaszolta, nincs tudomása róla, hogy Aczél Zoltán vezetőedző tudott volna a meccsek eredményének manipulálásáról, sőt biztos benne, hogy abban nem vett részt. A bírónő által felolvasottak szerint később önként jelentkezett z ügyészségen, és terhelő vallomást tett egykori trénerére. Hangsúlyozta: azért működött együtt a hatósággal, mert megbánta, amit tett.

Következett Kerényi Norbert, aki nem tett vallomást, de jelezte, hogy a későbbiekben írásban kíván pontosítani a nyomozati szakaszban tett vallomásán, amely szintén megbánást tartalmazott.

Ezután újabb unalmas percek következtek, mert a bíró felolvasta a játékosok munkaszerződéseit.

Áramtalanítás a bíróságon

A bírónő már a keddi tárgyalás elején megkérte a résztvevő felszólalókat, hogy használják a mikrofont, mert a teremnek nagyon rossz az akusztikája. Erről persze senki nem tehet, talán csak az ósdi épület tervezői, de nekik talán már az unokáik sem élnek.

Hogy 2014-ben, amikor az ügyészek, az ügyvédek és az újságírók is laptoppal dolgoznak, nincs vezeték nélküli internet a teremben, az sajnálatos. Az viszont, hogy egy fránya konnektor sincs, rendkívül bosszantó, kedden előbb az újságírók, aztán az ügyvédek, végül pedig az ügyészek számítógépe merült le, pedig akkor „csak” délután 4-ig tartott a tárgyalás… Ezt a hiányosságot csütörtökre pótolták, de csak az ügyészek esetében.

Olvasói sztorik