Hírek

Rács mögött a szingapúri csaló

Finnországban letartóztatták a magyar fogadási csalási per vádiratában is szereplő Wilson Raj Perumalt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nemzetközi elfogatóparancs alapján a finn rendőrség letartóztatta, és Vantaa város börtönében tartja fogva a nemzetközi bundabotrány egyik főkolomposát, Wilson Raj Perumalt – írja a BBC honlapja. Azért volt ere szükség, mert a szingapúri hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 48 éves szingapúri férfi korábban Magyarországon tartózkodott, ahol segítette a nyomozók munkáját. Elismerte, hogy kulcsfontosságú szereplője az ázsiai székhelyű nemzetközi hálózatnak, amely klubcsapatok és válogatottak mérkőzéseit manipulálta. A szingapúri hatóságok csütörtökön megerősítették, hogy Perumal kiadatásán dolgoznak, és együttműködnek a finn hatóságokkal.

A finnek nyomozó főfelügyelője, Jari Nieminen azt mondta, hogy az ázsiai férfit Helsinkiben tartóztatták le a múlt héten. Az nem volt világos, mikor megérkezett újra Finnországba. Három év telt el azóta, hogy először elkapták. Azt követően informátorként részletes tájékoztatást adott a szindikátus működéséről.

Korábban Wilson Raj Perumalt 2011-ben már letartóztatták Finnországban, ahova hamis útlevéllel utazott. Azzal gyanúsítják, hogy ő volt a finn bundahálózat vezetője. Összesen 470 ezer euróval vesztegettek meg 11 labdarúgót, és legalább harminc meccset befolyásoltak 2008 és 2011 között. Egy évvel később szabadult, akkor jött hazánkba, és lett a vád tanúja.

Tavaly szeptemberben a szingapúri rendőrség letartóztatott 14 embert – akik részesei voltak a nemzetközi bundahálózatnak –, köztük volt az állítólagos vezető, Tan Seet Eng.

A szindikátus magyar szálával kapcsolatos bírósági per péntek reggel folytatódik a Fővárosi Törvényszéken.

Olvasói sztorik