Hírek

Az ügyészeknek nem válaszolt

Lázár Mátyás meghallgatásával folytatódott, de másfél óra után már véget is ért a tárgyalás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek reggel a nemzetközi vonal újabb tárgyalásával folytatódott a bundaper a Fővárosi Törvényszéken. Mivel a harmadrendű vádlott, Lázár Mátyás korábban jelezte, hogy vallomást kíván tenni, és kérdésekre is válaszol, Nyilas Levente bíró az egész napot neki szánta.

Lázár ismét tagadta a vádpontokat, kijelentette, hogy nem vesztegetett meg senkit. Ezúttal is elmondta, hogy négy-öt év alatt 100-150 millió forintot keresett sportfogadással. A bírónak volt egy nyelvbotlása, Kenesei Zoltán helyett Kenesei Krisztiánra kérdezett rá a harmadrendű vádlottnál, aki meglepetten visszakérdezett, erre Nyilas azonnal javított.

Lázár az ügyészek kérdéseire nem kívánt válaszolni, mert kedden nem csak a vádiratban szereplő pontokról hanem más témákról is kérdezték. A vádpontoknak megfelelően a dél-amerikai mérkőzésekkel, a bolíviai tornával kezdte a kérdéseket a bíró. A vádlott elmondta, hogy a torna időpontjában Bolíviában tartózkodott, mert a menedzserként tevékenykedő Kenesei Zoltán elkísérte. Néhány meccset megtekintett a helyszínen, de a vádiratban szereplő találkozókat nem látta. A bundameccseken közreműködő magyar játékvezetőkkel – állítása szerint – nem volt semmilyen kapcsolatban, személyesen nem ismerte őket, tehát utasításokat és pénzt sem adott számukra.

A Törökországban rendezett Bulgária–Észtország meccsről elmondta, hogy a helyszínen látta, mert Kenesei Zoltán megbízásából menedzserként kiutazott. Ezen a meccsen három gól született, mindhárom tizenegyesből, de Lázár szerint ezek befújhatók voltak. Hangsúlyozta, hogy a vádban szereplő egyik meccsre sem fogadott, így a Lecce–Lazio találkozóra sem.

Az ügyész kérdéséből kiderült, hogy a ladánybenei házkutatás során nagy összegű készpénzt találtak, amit Lázár édesanyja állítólag el akart tüntetni, ezért a vádhatóság megkérdőjelezi, hogy ez a pénz legális forrásból származik.

Az U19-es bajnoki meccsekről és a Honvéd nemzetközi felkészülési találkozóiról is úgy nyilatkozott, hogy semmit nem tud azok manipulálásáról, azokban nem vett részt.

Ez a tárgyalási időszak sokkal érdekesebb, pörgősebb volt, mint például a csütörtöki, köszönhetően annak, hogy a vádlott hajlandó volt válaszolni a kérdések többségére, így az ügyészek és a védőügyvédek is sokkal aktívabbak lehettek, és Nyilas Levente bíró is sokkal szimpatikusabban vezeti a tárgyalást, mint a másik vonalon Gimes Ágnes, nem kukacoskodik, kötözködik, ez is hozzájárul, hogy lendületesen telnek az órák.

Ezután a bíró felolvasta Lázár Mátyásnak a nyomozati szakaszban tett nyilatkozatait, de akkor sem tett vallomást, majd 10 óra után néhány perccel berekesztette a tárgyalást. Folytatás április 25-én, Schultz Lászlóval.

A pénteki tárgyaláson szóba került mérkőzések

Két U20-válogatott meccs Bolíviában, illetve Argentínában:

2010. 11. 14.: Argentína–Chile 3-1

2010. 12. 18.: Argentína–Bolívia 1-0

(magyar játékvezetők működtek közre)

Egy felnőtt válogatott-mérkőzés Törökországban:

2011. 02. 09.: Észtország–Bulgária 2-2

(magyar játékvezetők működtek közre)

Egy olasz bajnoki mérkőzés:

2011. 05. 22.: Lecce–Lazio 2-4

(a vád szerint magyarok is részt vettek a bunda szervezésében)

Két magyar U19-es mérkőzés:

2010. 04. 29.: MTK–Sopron 7-1

2011. 03. 12.: MTK–Békéscsaba 4-0

Két nemzetközi felkészülési meccs:

2011. 01. 15.: Bp. Honvéd – Slovan Duslo Sala (szlovák) 5-1

2011. 01. 29.: Bp. Honvéd – Dukla Banská Bystrica (szlovák) 1-0 félbeszakadt

Továbbá finn Ligakupa-mérkőzések, amelyek esetében a vád szerint magyarok is részt vettek a bunda szervezésében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik