Hírek

Távol maradtak a kulcsfigurák

Horváth Gábor és Sütő László se szó, se beszéd, nem jeletek meg a bíróság előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

Délután kiderült, hogy délelőtt Sütő Lászlóhoz hasonlóan a másik hiányzó koronatanú, Horváth Gábor is kimentette magát: terhes feleségét kellett kórházba szállítani.

Mivel 13 órára sem érkeztek meg, a tárgyalást ezúttal sem lehetett érdemben folytatni. A bírónő kitűzte a per további tárgyalási napjait, amelyek a következőek: június 3., 5., 10. és 12.

A nemzetközi vonal tárgyalása április 25-én, pénteken Schultz László vádlott meghallgatásával folytatódik.

Korábban írtuk:

Kedden reggel a hazai vonal újabb tárgyalásával folytatódott a bundaper a Fővárosi Törvényszéken. Illetve csak folytatódott volna, mert harmadrendű vádlott, Horváth Gábor, valamint a negyedrendű Sütő László nem jelent meg a bíróság előtt – nyilván nem véletlenül… Sütő azt üzente, hogy beteg, Horváth még ennyit sem.

A bírónő közölte, hogy érdemben nem tudják folytatni a tárgyalást, mert azoknak a vádlottaknak jelen kell lenniük, akire az aznapi vádlotti vallomások kiterjednek, márpedig a vallomástételre készülő Aczél Zoltán szavai bizonyára Horváthról és Sütőről is beszélt volna. Furcsa, hogy a bírónő, illetve az ügyészség nem indítványozta a távol maradó vádlottak rendőrség általi elővezettetését.

– Ez botrányos! Pitiáner tolvajokat elő szoktak vezetni, nemhogy egy ilyen ügy vádlottjait – mondta Horváth Gábor rejtélyes eltűnésével kapcsolatban Aczél Zoltán ügyvédje, Czeglédy Csaba, aki Sütőre utalva elmondta, hogy az egészségügyi indokkal való távolmaradást is sokkal szigorúbban szokták venni.

Az ügyészség 13 órától ismerteti a vádiratot azokra vonatkozóan, akik múlt kedden nem voltak jelen, majd rögzíti a további tárgyalási napokat június 3-tól. Holnapután, vagyis csütörtökön azért nem lesz tárgyalás, mert a bírónő elnézte a naptárt, és aznapra már van egy másik ügye…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik