Hírek

Schultz csak hobbiszinten fogad

Rövid vallomást tett és a kérdésekre is csak részben válaszolt a negyedrendű vádlott a bíróságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délelőtt folytatódott a nemzetközi bundaügy hazai büntetőeljárása a Fővárosi Törvényszéken.

A negyedrendű vádlott, Schultz László korábban jelezte, hogy vallomást kíván tenni, és kérdésekre is válaszol, ezért az egész napot az ő meghallgatásának szentelte a bíró. A korábbi játékos kijelentette, hogy nem tagja semmiféle bűnszervezetnek, megvesztegetésre szánt pénzt soha senkitől nem vett át, illetve senkinek nem adott.

Az elsőrendű vádlottat, Tan Seet Enget ismeri, állítása szerint akkor találkoztak, amikor játékosmenedzserként Szingapúrban járt. A nyomozóhatóságot tanúvallomással segítő Wison Raj Perumalt is ismeri, vele Finnországban találkozott.

Elismerte, hogy 2011 februárjában, a vádiratban szereplő VPS–RoPS (3-0) Ligakupa-meccs időpontjában Finnországban tartózkodott a játékosmenedzserként tevékenykedő Kenesei Zoltánnal együtt, sőt látták is a találkozót, de nem fogadott rá, és nem is tudja, hogy bárki manipulálta, és komoly pénzt nyert volna ezzel a mérkőzéssel.

Kijelentette, hogy korábban egyáltalán nem fogadott labdarúgó-mérkőzésekre, a közelmúltban is csak egyszer-kétszer, hobbiszinten. A harmadrendű vádlott, Lázár Mátyás korábban elmondta, hogy négy-öt év alatt százmilliós nagyságrendű bevételre tett szert sportfogadásból, Schultz szerint el meg is látszott az életvitelén. Elmondása szerint korábban nem beszélt semmilyen idegennyelvet, de Peruban, az előzetes letartóztatás ideje alatt megtanult angolul.

A RoPS–Jaro (2-5) szintén finn Ligakupa-meccsre a negyedrendű vádlott nem emlékszik, és Lázárhoz hasonlóan ő sem válaszolt az ügyész kérdéseire. Ügyvédje, Zamecsnik Tamás megjegyezte, hogy a vádhatóság képviselőjének több kérdése nem a vádponthoz kapcsolódik. A RoPS – Tampere United (1-1) találkozóról elmondta, hogy a helyszínen látta, de az eredmény manipulálásáról nem tud.

A Lecce–Lazio (2-4) olasz bajnoki meccsről Schultz elmondta, hogy a római csapatnak szurkoló barátjával, Borgulya Istvánnal ketten utaztak ki, megnézni a találkozót és vásárolni. Megjegyezte, hogy találkoztak „hölgyekkel”, de az eredményt befolyásolni szándékozó szerb férfiakkal nem.

Az ügyész nem tágított, hosszú perceken keresztül kérdezgette a vádlottat, szóba kerültek a vádiratban szereplő magyar U19-es meccsek is, amelyekkel kapcsolatban Schultz nem vádlott, de a reakció mindannyiszor ez volt: „Nem kívánok válaszolni”. A tárgyalás

A tárgyalássorozat hétfő reggel folytatódik Borgulya István, Cs. János és M. Tamás meghallgatásával.

Olvasói sztorik