Hírek

Hétszázmilliós feljelentés Egerben

Lassacskán tisztul a kép, de még mindig nagyon sok az adósság a harmadosztályú klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felelősség kérdése és a tiszta lap lehetősége is fontos vázát képezte annak a szurkolók által szervezett ankétnak, amelyen az Egri FC tulajdonosa, ügyvezetője, edzője és három játékosa az alpolgármesterrel egyetemben találkozott az egylet sorsáért aggódókkal – írja a heol.hu.

Az összejövetelen elhangzott, hogy három hónapig tartó munka eredményeként, és mintegy kilencmillió befizetése után az Egri FC Kft. megkapta a NAV nullás igazolását. Az immár százszázalékos tulajdonosnak tekinthető Kósa Sándor elmondta, az előző vezetés felelősségre vonása már nem sokat várat magára.

– A feljelentést eljuttattuk az illetékes hatóságokhoz, ezek után kíváncsian várjuk, hogy a vizsgálat milyen eredménnyel zárul – közölte Kósa, majd elrukkolt néhány igen fajsúlyos számadattal. – A világításépítéssel megbízott cég, a TEN-T ZRt. a jelenlegi, a véglegestől meglehetősen távol eső állapot kialakításáért ötvenmillió forintot számlázott. Az elvégzett munka jó indulattal is csupán tizenötmilliót ért, a különbözetet meg is próbáltuk visszautaltatni, amire válaszként kilencvenmillió forint értékben felszámolási eljárást kezdeményezett a cég a kft-vel szemben…

Azt nem részletezte Kósa, hogy mi róható még fel a klubot működtető gazdasági társaság korábbi tulajdonosai – Kocsis Zoltán, majd az angol John P. Marshall – ellen, ám a feljelentés majdnem hétszázmillió forint (plusz ÁFA) tétel gondatlan kezelését tartalmazza.

– A világítás megépítése 186 millió forintot tett volna ki, amire később rakódott még 434 millió forint tervezési és még ki tudja milyen jogcímen szereplő díjtétel – magyarázta Kósa Sándor.

Hétvégén rajtol az NB III Keleti-csoportjának küzdelemsorozata, de a rengeteg teendő és a sok ráfordítás olyan sok időt és pénzt emésztett fel, hogy klub alkalmazottainak, így a játékosoknak sem jutott a javadalmazásból.

– Társadalmi munkában dolgoztak az elmúlt másfél hónapban – érkezett a válasz Kósától arra a kérdésére, hogy kaptak-e már fizetést az egylettel munkaviszonyban állók, vagy megbízottként foglalkoztatottak.

A klub tulajdonosa leginkább attól várja a segítséget, egyben a jövőt, hogy az egylet hozzáférhet 152 millió forint TAO-támogatáshoz. Ebből futná az utánpótlásra és a stadionra is, később pedig következhetnének azok a hitelezők, hogy az előző érában elvégzett munkájukért nem kapták meg a javadalmazást.

Az ankéton elhangzott továbbá, hogy az előző vezetőedzővel, Mészáros Ferenccel sem találták még meg a közös álláspontot a válást illetően, illetve az NB I-es keret néhány tagjának is tartoznak még.

Olvasói sztorik