NB I

Ki marad a csapatban?

Körkérdésünkből kiderül, hogy a tavaszi keretből nagy eséllyel senki sem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csapatépítésről, edzésekről, szakmai munkáról szó sem eshetett július 8-án, az Egri FC harmadosztályú csapatának első edzésnapján. Nagyobb bajok vannak: a jogi, gazdasági átvilágítás eddigi eredményei lesújtóak. Egyre jelentősebb a klub felé fennálló követelés. Hiába egyezkedett Kósa Sándor tulajdonos a kisebb beszállítókkal, vendéglősökkel, szállodásokkal, mosodásokkal, azóta nagyságrendekkel nagyobb korábbi tulajdonosi kötelezettségvállalások derültek ki.

Tóth Dénes klubigazgató és Vojtekovszki Csaba vezetőedző öt játékossal (az NB I-es keretből: Kasza Dániel és Zvara Dávid) találkozott az öltözőben, de edzést nem tartottak. Erősítésekről, új igazolásokról még korai lenne beszélni. Az augusztus 17-i rajtig még van idő, de a klubtulajdonos külföldi útja miatt július 17-ig nem várható újabb fejlemény. Függőben maradt a városházi egyeztetés, nem kötötték meg a pályahasználati szerződést sem – írja az agriasport.hu

Mint már korábban is írtuk, az Egri FC érvényes és lejárt szerződésű labdarúgóinak sem vonzó az NB III-as szereplés gondolata. A Rangadó.hu korábban már megkereste Zvara Dávidot és Koós Gábort is, akiknek átigazolása ügyében egyelőre továbbra sincs fejlemény. Palásthy Norbert és Katona Attila viszont elmondta, mindketten Ausztriába tartanak, bár előbbi még a Pest megyei első osztályban induló váci csapattal is egyeztet az esetleges folytatásról. A sérüléséből gyógyuló Piller József, illetve a kapus Sztankó Gábor pedig szintén magasabb osztályban játszana.

– Még nem dőlt, hol lépek pályára a következő szezonban – mondta Zvara Dávid. – Egyelőre macerás a dolog, mivel élő szerződésem van a csapattal. A klubtulajdonos külföldön tartózkodik, csak később tudok egyeztetni vele a váltásról. Az biztos, hogy nem akarok Egerben maradni. NB I-es és NB II-es ajánlataim is vannak, de egyelőre nem tudom megmondani, melyik lehet a kecsegtetőbb. Kicsit megviseltek az elmúlt szezon egri viszontagságai. Szeretnék egy stabil hátterű csapathoz igazolni. Inkább megyek egy biztos NB II-es klubhoz, mint egy bizonytalan, alsóházi első osztályú csapathoz.

– Nem tudom, hol folytatom a karrieremet – válaszolta Palásthy Norbert. – Vannak ajánlataim itthonról és külföldről is. Szerda délután egy osztrák harmadosztályú csapat vezetőivel találkozom, lehet, hogy már ekkor eldől a sorsom. Itthonról is inkább az NB III-ból volt megkeresésem, bár volt egy-két érdeklődő hívás a másodosztályból is. A megye egyes váci szerződtetésem is képben van még. Helyi kötődésű játékos vagyok, nagyon szívesen segítenék volt csapatomon, ha valóban komoly célokért szállna harcba. Velük is egyeztetek jövő héten, ha a cél az NB II-be való visszakerülés, akkor komolyan érdekelne az ajánlatuk.

– Az biztos, hogy nem maradok Egerben – magyarázta Koós Gábor. – Tárgyalásban állok csapatokkal, lehet, hogy a héten, vagy legkésőbb a jövő héten el is dől, hogy hol folytatom. Az élvonalból és a másodosztályból is vannak megkereséseim. Szívesen szerződnék akár egy olyan NB II-es csapatba, amely a csoport élmezőnyéhez tartozik, vagy akár még a feljutásért is harcol. Az NB I-ben pedig bármelyik együtteshez örömmel aláírnék.

– Csakúgy, mint a legtöbb csapattársamnál, nálam sem dőlt el, hogy hol folytatom a játékot – mesélte Katona Attila. – Főleg Ausztriában keresek magamnak csapatot, de azt még nem tudom, hogy melyik osztályban. Nem zárkóznék el persze egy magyar ajánlattól sem, de sokat voltam sérült, kevés alkalommal léptem pályára az elmúlt szezonban, talán ezért sincs megkeresésem itthonról.

– Egyelőre a rehabilitációs időszakban tartok, a sérülésem miatt pedig csak most kezdek csapatot keresni magamnak – kezdte Piller József. – Alakul a lábam, de még egy-két hónapra szükségem van, hogy visszanyerjem a formámat. Az, hogy mennyire lesz nehéz így új klubot találni, akkor dől el, ha elkezdek keresgélni. Szóba került az egri maradásom is, azonban nem szeretnék az NB III-ban játszani.

– Valószínűsíthető, hogy nem maradok Egerben, de még nem tudom, merre visz az utam – vélekedett Sztankó Gábor. – Vannak ajánlataim, de kivárok, hátha befut egy élvonalbeli felkérés is. Egyelőre inkább csak a másodosztályból kerestek meg csapatok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik