NB I

Vidámabb időszakra várva

A Mezőkövesdre szerződő Németh Norbert örül, hogy lezárta az egri korszakot, és új csapatával nem szeretne kiesni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról már korábban beszámoltunk, Mezőkövesden folytatja pályafutását a tavalyi szezonban az Egri FC-ben futballozó Németh Norbert. A rutinos középpályás megfordult korábban a Honvéd, a Vasas, az Újpest, az MTK, a Győri ETO és az orosz Tom Tomszk együttesében is.

A 32 éves labdarúgó az előző szezonban az újonc Eger színeiben kilenc találatig jutott, és ezúttal is egy feljutó csapatot választott. A kétszeres válogatott játékos a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, hogy Véber György személye nagyban közrejátszott az átigazolásában.

– Mindenben megegyeztünk a vezetőkkel, már csak a papírmunka van hátra, és akkor hivatalosan is a Mezőkövesd játékosa leszek – szögezte le Németh Norbert. – Véber Györgyön keresztül adódott a lehetőség, ő már régebben is volt edzőm. Amikor Pápán volt vezetőedző, már akkor is szeretett volna leigazolni, de úgy tűnik, most jött el az ideje, hogy együtt dolgozzunk.

Németh Norbertet az előző évadban, egri színekben kiesett az élvonalból. A középpályás már nem szeretne a múlttal foglalkozni, és Mezőkövesden egy szebb időszakban bízik.

– Az Egernek sajnos nem sikerült túl jól az előző szezon, de szerencsére én azért rúgtam kilenc gólt, és ha nem lett volna ez a kálvária, akkor valószínűleg még eredményesebb is lehettem volna – emlékezett vissza Németh. – Sajnos eléggé befolyásolta az én teljesítményemet is ez a mizéria, hiszen elég komoly tartozásuk van az egrieknek a játékosok felé. A sok felhalmozódott tartozás egyenes következménye volt a kiesés. Azt gondolom, ha maradtak volna az elnökök, és maradt volna az edzői stáb, akkor még láttam volna reális esélyt a bennmaradásra. De mivel jött ez a nagy váltás, meg a sok probléma, így sanszos volt, hogy ki fogunk esni. Hiába próbáltunk meg mindent azért, hogy bennmaradjunk, de nagyon nehéz volt. Túl sok volt az olyan tényező, ami visszahúzott minket. Örülök, hogy lezárult ez a sztori, és nem is akarok már ezzel foglalkozni, túl akarok rajta lenni. Ahogy pont kerül az ügyem végére, onnantól kezdve már csak előre tekintek, és bízom benne, hogy most egy kicsit vidámabb időszak fog következni.

A rutinos középpályás számára még nem körvonalazódott, hogy a Mezőkövesd gárdájával mire lehetnek képesek, de mindent meg fog tenni, hogy ne essenek ki az élvonalból.

– Nem tudok még arról beszélni, hogy mire lehetünk képesek. Most következik két hét tatai edzőtábor, ami után biztosan jobb képet fogok látni az egészről. Most igazából szeretnék minél előbb beilleszkedni, és elfogadtatni magam a társakkal. Szeretnék minden megtenni azért, hogy ez a csapat ne essen ki – magyarázta Németh Norbert.

Olvasói sztorik