NB I

És lőn világosság?

A sérüléssel bajlódó Németh Norbert bízik benne, hogy tavasszal már valóban hazai pályán játszhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ismert okok miatt komoly hátránnyal játszotta végig az őszi szezont az Egri FC, hiszen a hazai mérkőzéseit is idegenben kényszerült lejátszani az NB I újonca. Ennek ismeretében nem is meglepő, hogy az utolsó előtti helyen telel a bajnokságban a hevesi gárda. Az öt gólnál tartó, és jelenleg sérüléssel bajlódó Németh Norbert a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy ők csak bizakodhatnak, hogy Egerben játszanak majd tavasszal.

– Milyen sérüléssel bajlódik pontosan?
– Egy kellemetlen sarokcsont-kinövéssel bajlódom, ami minden lépésnél fájdalmat okoz – mesélte Németh Norbert. – Már december óta gyötör, és habár elkezdtem az alapozást, azért nem könnyű így edzeni. Valószínűleg a kemény pálya okozta ezt. Nem tudom, mikor jövök száz százalékig rendbe, abban pedig nagyon bízom, hogy nem lesz szükség műtéti beavatkozásra.

– Majdnem napi szinten érkeznek hírek arról, hogy lesz-e világítás, és ily módon hazai mérkőzés Egerben. A játékosokat is foglalkoztatja ez a kérdés?
– Annyit mondhatok, nagyon bízunk benne, hogy tavasszal már valóban hazai pályán is játszhatunk. Azonban mivel ez nem a mi feladatkörünk, így nem is szabad ezen morfondíroznunk. Mi edzünk, csináljuk a dolgunkat, aztán majd eldől ez a kérdés.

– Reális az utolsó előtti helyezésük? Mi kellene ahhoz, hogy a tavasz sikeresebb legyen?
– Úgy gondolom, hogy az egyes meccsekre lebontva sok volt a hiba, akár egyéni, akár csapatszinten. Kiállítások, öngólok nehezítették a helyzetünket, a Siófok például három tizenegyest kapott ellenünk. Így nehéz volt a sorsunk, hiszen folyamatosan visszaestünk a trutyiba… Ezeket a hibákat kell tavasszal kiküszöbölnünk, és akkor lehet esélyünk a jobb eredményekre. Mindenesetre az alapozást már ennek szellemében kezdtük el.

Olvasói sztorik