NB II

Nyíregyházára igazolt Farkas Ádám

Egy kieső csapatban is lehet jó szezont produkálni, erre remek példa az Eger 25 éves középpályása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es Nyíregyháza Spartacus csapatában folytatja pályafutását az élvonalból sereghajtóként kieső Egri FC egyik meghatározó tagja, a 25 éves Farkas Ádám. A középpályás egy plusz egy éves szerződést kötött új klubjával. A legutóbbi szezonban 25 mérkőzésen szerepelt az első osztályban, három gólt szerzett és három gólpasszt adott. Korábban az MTK és a Budaörs játékosa is volt, s a Pest megyei településen együtt dolgozott a nyírségiek vezetőedzőjével, Lucsánszky Tamással.

Farkas Ádám a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem csak emiatt szemelte ki őt a feljutást megcélzó Spartacus.

– A budaörsi kapcsolat is közrejátszott a szerződtetésekor?
– Tény, hogy régebb óta ismerem Lucsánszky Tamást, de nem csak ennek köszönhető a megkeresés, hanem az NB I-es szerpelésemnek is, hiszen egész jó szezont zártam egy kieső csapatnál. Ez keltette fel a nyíregyháziak érdeklődését, a vezetőedzővel való korábbi munkakapcsolatunk csak plusztényező volt – magyarázta Farkas Ádám.

– Ami az Egert illeti, a feljutással végződött NB II-es szereplés, vagy a dicstelen élvonalbeli évad emlékei élénkebbek mostanság?
– Mindkettőnek megvolt a szépsége. Bajnokságot nyerni az NB II-ben is nagyszerű érzés, és az első osztályban a forduló gólját rúgni úgyszintén óriási élmény. Mindkettőnek voltak pozitív oldalai, tehát az NB I-es szezon közismert nehézségei ellenére abból is ki tudnék emelni kellemes emlékeket.

– Milyen lesz az új nyíregyházi csapat?
– Nem titkolom, azzal a szándékkal szerződtem a Spartacushoz, hogy azonnal az élvonalba jussunk, ezt a cél nyugodtan kijelenthetjük. Minden lehetőség és körülmény adott hozzá, lesznek még erősítések is, tehát mindenképpen szeretnénk kiharcolni a feljutást. A felkészülést július elsején kezdjük, ekkortól érvényes a szerződésem is.

– Mit gondol, milyen lesz az új, egycsoportos NB II?
– Biztosan nehezebb lesz, mint egy évvel ezelőtt az Egerrel. Színvonalasabb lesz, nagyobb támogatottságot kap, és személy szerint nézőszám-emelkedést is várok. Itt is lesz öt-hat-hét kiemelkedő klub, ezek fel tudják venni a versenyt az első osztály hátsó régiójával is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik