NB I

A döntetlennek nincs nagy értéke

Az első NB I-es gólját szerző Farkas Ádám csalódott, amiért nem tudták megverni a Pápát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy boldogság lett úrrá a Pápa elleni bajnoki meccs 29. percében Farkas Ádámon, hiszen csapata, az Eger az ő góljával szerzett vezetést az egyik legfőbb rivális ellen. Azonban mintegy öt perccel később már bosszankodhatott is, hiszen Petr Knakal öngóljával egyenlített a Lombard Pápa, és az eredmény már nem is változott. A 25 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődődésére elmondta, megpróbálják kizárni azt a tényezőt, hogy száműzték őket saját stadionjukból, és mindössze száz néző előtt játszanak.

– Nagyon csalódott vagyok, és nem csak én, hanem az egész csapat – mesélte Farkas Ádám. – Nyerni szerettünk volna a Lombard ellen, és ha nincs az a peches gól, amit kaptunk, akkor úgy érzem, sikerült volna. Két pontot elveszítettünk most, sajnos később ez még akár sokat is számíthat.

– Mennyire demoralizáló ötven meg száz néző előtt játszani egy élvonalbeli mérkőzésen? Megbékéltek már valamelyest ezzel a helyzettel, hogy idén nem játszhatnak Egerben?
– Természetesen egy labdarúgónak az a vágya, hogy minél több néző előtt szerepeljen. A mi esetünkben ez három-négyezer nézőt jelentene, ennyien megtöltenék az egri stadiont. Azt kell mondjam, muszáj beletörődnünk a „száműzetésünkbe”, ki kell zárnunk ezt a tényezőt, csak a futballra szabad koncentrálunk. Rengeteg időt lehetne azzal tölteni, hogy azt taglaljuk, miért alakult így a helyzetünk, de nem éri meg. Nekünk, játékosoknak arra kell törekednünk, hogy minél többször győzzünk.

– Ön és a csapat is idén kóstolt bele az NB I légkörébe. Mi a véleménye az eddigi szereplésükről?
– Újonc létünkre talán nem okoztunk nagy csalódást az eddigiekben. Sajnos ebben a hárompontos rendszerben a döntetlennek nincs nagy értéke. És pont az ilyen meccsekért, mint a Pápa elleni, nagyon nagy kár, hiszen nyernünk kellett volna. Vagy korábban a Kecskemét ellen. Idén nem játszhatunk már Egerben, jövőre pedig olyan csapatok jönnek majd hozzánk, például a Videoton, akik idegenben is erősek. Az úgynevezett vetélytársaink ellen semleges pályán kellett, vagy kell még játszanunk idén. Ez pedig semmiképpen nem előny…

– Pénteken Újpestre látogatnak. Milyen mérkőzésre számít?
– Nagyon jó csapatnak tartom az Újpestet. A Győr és a Honvéd elleni összecsapásukat is végignéztem a televízióban, mindkétszer győzelmi esélyük volt. Ellenünk is biztosan győzelemre játszanak majd, ezért nekünk kicsit óvatosabbnak kell lennünk. Úgy gondolom a Megyeri útról már egy pontot is nagy fegyvertény lenne elhoznunk.

Olvasói sztorik