NB I

Kiderül az ég Eger felett?!

Kósa Sándor az új tulajdonos és ügyvezető, Vojtekovszki Csaba az edző; Mészáros Ferenc távozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felfedte kártyáit Kósa Sándor, az Egri FC Kft. új többségi tulajdonosa. A 46 éves nagykovácsi illetőségű vállalkozó csütörtökön délután a Rádió Eger irodájában számolt be az elmúlt két hét történéseiről és a legfontosabb döntésekről – írja az agriasport.hu.

– Átvettem az angol John Marshall hetvenöt százalékos tulajdonát. Május huszonnegyedikétől Kocsis Zoltán már nincs funkcióban, a klub ügyvezetését is ellátom – mesélte Kósa Sándor. – Sajnos az NB II-es licenc a szigorú szabályok miatt több okból nem sikerült, így a célunk nem lehet más, mint az NB III-ban elindulva egy év alatt feljussunk a profik táborába, a másodosztályba. Eldőlt, hogy a Mészáros Ferenc, Vas László edzőpáros közös megegyezéssel távozik Egerből. A csapat új vezetőedzője Vojtekovszki Csaba. Az utánpótlásért továbbra is Horváth Tamás felel. Klubmenedzserként számítok Tóth Dénes munkájára, aki nagyon sokat segített az elmúlt napokban. Az önkormányzattal normális, korrekt kapcsolatra törekszem. A klub anyagi és jogi átvilágítása folyamatban van, mindenkivel törekszünk a megállapodásra. Folytatni szeretnénk a világítás kiépítését, mivel ez feltétele lehet a további stadionfejlesztéseknek. Szégyen, hogy a jelenlegi állapotba jutott az egri labdarúgás, de most már tekintsünk előre.

– Mi vezérelte Egerbe?

– Két hete érkeztem. Megszerettem Egert, úgy éreztem, segíteni kell. Tóth Dénes szívén viselte a klub sorsát, sokat dolgoztunk a megoldásért. Sok ember életéről van szó: focisták, hozzátartozók, klubban dolgozók. Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg ez nem tűnik jó üzletnek. Inkább presztízskérdés napjainkban. De idővel akár jó is lehet. Cél egy éven belül az NB II, majd később jöhet az NB I. A foci üzlet, a tulajdonos pénzt szeretne kivenni,

– Mit tudhatunk önről?
– Kósa Sándor vagyok 46 éves, Nagykovácsiban élek. Magyarországon és az Egyesült Államokban vannak vállalkozásaim. A klubot mint magánszemély tulajdonlom. A játékosok elmaradt bérét szeretnénk rendezni, egyénileg újra tárgyalunk a jelenlegi szerződésekről. A cél bajnokesélyes csapat építése a megerősödő NB III-ban. Határozottan kijelentem, hogy az utánpótlás továbbra is marad a klub kötelékében. Szó sem lehet semmilyen kiszervezésről. Szeretnénk a szurkolókat visszahozni a csapat mellé, nélkülük nem lehet jó foci Egerben. Minden információt megkapnak a szurkolók, hogy lássák, mi folyik a csapatban.

– Melyek a legégetőbb teendők?
– Elsősorban nem a pénzről szól a mostani történet. Inkább a segítségnyújtásról, a hitről, a kitartásról. Az emberi tőke a legfontosabb a labdarúgásban. Az átvilágítás és a tartozások, szerződések felülvizsgálata az elkövetkező napok legfontosabb feladata. Szeretnénk mindenkivel megállapodni. Ha azt akarjuk, hogy ősszel NB III-as meccsek legyenek Egerben, törekedni kell mindkét félnek a megállapodásra. Szombaton Vácon fogadjuk a Győrt, sajnos nem sikerült ezen változtatni.

A klubbal kapcsolatos dolgokról pénteken 16 órától a stadionban sajtótájékoztatót tart Kósa Sándor tulajdonos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik