NB I

Felmondott Mészáros Ferenc

A régi tulajdonosokkal befejezte, a leendővel pedig megbeszéléseket folytat a hevesiek trénere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem ült ott az Eger kispadján a hétvégi, Újpest elleni mérkőzésen Mészáros Ferenc. A tréner korábban már többször elmondta, arra sem lát esélyt, hogy csapata egyáltalán kiálljon az aktuális bajnokijára. Az okokat mindenki ismeri, a játékosok és a stáb hónapok óta nem kapnak fizetést, a klubnak óriási tartozásai vannak. A labdarúgók és a dolgozók már saját önbecsülésüket félretéve állnak össze a hétvégi meccsekre, edzések már nincsenek is. Úgy tűnik azonban, hogy valakinél most végleg betelt a pohár, ugyanis Mészáros Ferenc a Rangadó.hu azon kérdésére, miszerint miért nem ült a padon a hétvégén, azt válaszolta, hogy pénteken felmondott.

– Pénteken már felmondtam a régi tulajdonosoknak, ezután hogy nézett volna ki, ha leülök a kispadra? Erkölcsileg és anyagilag sem lehetett ezt már tovább csinálni. Ilyen a világon nincs, és nekem így kellett hónapok óta motiválnom a játékosaimat. Szakmailag és emberileg sem lehet ezt tartani. Nem szeretném azonban én elvinni a balhét a csapat szereplése miatt, hiszen itt a minimális feltételek sem lettek megadva. Jelenleg megbeszéléseket folytatok a leendőnek vélt tulajdonossal – mondta Mészáros Ferenc.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon miért ő vinné el a balhét, hiszen mindenki tisztában van a háttérrel, a szakember úgy fogalmazott, hogy más internetes portálok szerzői megpróbálják ráhárítani a felelősséget, miszerint ő amúgy is egy rossz eredményekkel rendelkező edző.

– Hihetetlen energiákat mozgósítunk hónapok óta pénz és megbecsülés nélkül. Erre olyan cikkek jelennek meg, hogy nekem milyen rossz eredményeim vannak az edzői pályafutásom során, ráadásul ezeknek a fele sem igaz – vélekedett a tréner.

A tréner felháborodása teljesen jogosnak bizonyul, hiszen a 2009–2010-es szezonban a másodosztályban tartotta a Barcsot, ami akkor nagy bravúrnak bizonyult. A Pécs együttesének élén 2011-ben feljutott az élvonalba, majd rögtön a hatodik helyen zárt a csapattal. Az Egri FC vezetőedzői posztja előtt pedig Zalaegerszegen szakmai igazgatóként dolgozott. Ha minden eredményét figyelembe vesszük, akkor háromszoros bajnoknak mondhatja magát edzőként. Ezek után döntse el mindenki maga, hogy rossz eredményei vannak-e Mészáros Ferencnek…

Olvasói sztorik