NB I

Legalább a gólok szépek voltak…

Az Újpest 2-1-re nyert az Eger ellen a váci albérletben.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 28. forduló
Egri FC – Újpest FC 1-2 (0-1)
Vác, 300 néző. Játékvezető: Fábián
Eger: Sztankó – Kasza (Albert Á., 70.), Mecsinovics, Koné – Kabele, Katona A., Zvara, Németh N., Farkas Á. (Vidovics, 65.) – Buacs, Horváth Z. Edző: Tóth Dénes, Horváth Tamás
Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Pollák (Lázár B., 67.) – Simon K., Vasziljevics, Christ, Balogh B., Iandoli – Tshibuabua. Edző: Marc Leliévre
Gólszerzők: Horváth Z. (76.), illetve Tshibuabua (25.), Simon K. (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egész héten kérdéses volt, hogy az Eger egyáltalán kiáll-e a meccsre. A találkozót végül megrendezték, de Mészáros Ferenc vezetőedző már nem kívánt részt vállalni a tragikomédiában, így ismét Tóth Dénes és Horváth Tamás irányította a hevesieket.

Egri részről Balog Zsolt, Dobrics, Koós Gábor, Piller József és Preklet Csaba hiányzott, a fővárosiak pedig Proesmans, Sztaniszavljevics és Kabát Péter játékára nem számíthattak.

A negyedik percben Christ szögletét Szélesi Zoltán csúsztatta kapura, de Zvara Dávid a gólvonal előtt mentett. Ezután hosszú ideig írd és mondd semmi említésre méltó nem történt. Aztán a 25. percben Kabele adta el a labdát a felezővonal környékén, Iandoli pontos beadását pedig Tshibuabua kapából a hálóba lőtt (0-1). Saját góljuk hatására némileg magukhoz tértek az újpestiek, a 29. percben előbb Christ lőtt nem sokkal a léc fölé, majd Simon Krisztián ígéretes kísérletét védte a vetődő Sztankó Gábor. Talán mondani sem kell, hogy a fővárosiak nyomasztó mezőnyfölényben voltak, de ez csak ritkán mutatkozott meg helyzetekben.

Az 55. percben Christ labdájával Szélesi az alapvonalig gyalogolt, majd lőtt, de Sztankó védett. Fél perccel később Vasziljevics és Sztankó sem tudta megszelídíteni a labdát Simon Krisztián centerezés után, de az egri védők végül felszabadítottak. A 62. percben Farkas Ádám távoli szabadrúgását magabiztosan fogta Balajcza Szabolcs. Tíz perccel később Simon Krisztián távoli lövése gyönyörűen vágódott a kapu felső sarkába (0-2). A 76. percben váratlanul szépített az Eger: Kabele beadásáról csúnyán lemaradt Vermes Krisztián, viszont Horváth Zoltán tökéletes ütemben ugrott fel, és a hálóba fejelt (1-2).

Az egriek játékkedve is megjött: a 81. percben Vidovics távoli lövése suhant el a kapufa mellett. Egy perccel később Horváth Zoltán közeli lövését védte nagy bravúrral a kivetődő újpesti kapus. A hajrában az Eger volt fölényben, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani. Az Újpest nyert, ezzel legalább a nagy szégyentől megmenekült…

A Pápa egy héttel korábban 6-1-re győzött az Eger ellen, a recept és a forgatókönyv tehát adott volt az újpestiek számára, csupán egy kis motiváció kellett volna… Szégyen, hogy ilyen mérkőzésre sor kerülhet az első osztályban, de szégyen az egri klub egész helyzete, már tavaly ősz óta. Erről a meccsről jót nem tudunk írni, rosszat meg minek? Maradjunk annyiban, hogy a gólok kétségkívül szépek voltak, aki pedig a többit nem látta, az szerencsésnek mondhatja magát.

– Nem akarok durva lenni, de megyei rangadónak sem illett be ez a mérkőzés – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – Lehet, hogy nekem nagyok az elvárásaim, de az Újpest egészen egyszerűen nem játszhat ilyen meccset, nem futballozhat így. Lehet mindenre hivatkozni, de akkor sem. Amit mindig szajkózok, már ismétlem önmagam: ez elképzelés nélküli volt. Nem akarok belemenni a szakmai dolgokba, ezért csak annyit mondanék, hogy újpesti oldalon nem fedezhető fel elképzelés, vagy egy tetszetős támadásvezetés. Szeretem a fifikás megoldásokat, Simon Krisztián gólja szerintem a forduló legszebb találta lesz.

Olvasói sztorik