NB I

Nagy nyári kiselejtezés Újpesten

Az első és a második csapatból is sok játékos távozhat ingyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes folyamatok várhatók a nyáron a magyar focipiacon. Az egycsoportos NB II bevezetése miatt az élvonalbeli klubok második csapatai közül több megszűnik, és sok fiatal futballista kerül az utcára – írja a Bors.

Elsőként Újpesten hirdették meg a nagy nyári kiselejtezést. Ennek nyomán a B-csapat összes játékosa új klubot kereshet magának, de az első keretnél is mindössze nyolc-tíz futballista helye biztos, a többiek szintén mehetnek, amerre látnak. A hírek szerint köztük van Pollák Zoltán, Remili Mohamed, Szokol Zsolt, Horváth Tamás, Litauszki Róbert, Kovács Dániel és Bojan Mihajlovics is. Az egyetlen jó hír a lejárt szerződésű, illetve feleslegessé vált labdarúgók számára, hogy ingyen távozhatnak.

– Sajnos manapság nem kapkodnak az élvonalbeli csapatok a fiatal magyar futballistákért. Hatalmas a verseny, a tehetősebb klubok pedig inkább a külföldiek szerződtetését favorizálják – mondta Hrutka János, menedzser. – Sok srácnak lejjebb kell adnia az álmából, hiszen valószínűleg alacsonyabb bérért, valamelyik alacsonyabb osztályban szereplő csapatnál fog tudni elhelyezkedni. Habár a többségükkel nem véletlenül nem számolnak az első keretnél, ha egy másik élvonalbeli klub lát valamelyikükben fantáziát, aránylag kis pénzügyi ráfordítással, de sok munkával és szerencsével nagy hasznot húzhat a szerződtetéséből.

Hrutka úgy számol, egy ügyes, fiatal magyar focistát évi hatmillió forintos ráfordítás – kb. havi 300 ezer forintos fizetés, plusz pontprémium – mellett egy jó idényt követően akár 100 ezer euróért, azaz 29 millió forintért is el lehet adni.

Olvasói sztorik