NB I

Nem lehet nevén nevezni a gyermeket

Szélesi Zoltán azt mondja, hamar túltették magukat a Győri ETO elleni, utolsó perces vereségen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző hétvégén a listavezető Győri ETO csapatát fogadta a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest együttese. A hazaiak megszerezték a vezetést, a listavezető azonban előbb egyenlített, majd a 93. percben a három pontot érő találatot is megszerezte. Ez már nem az első eset volt a lila-fehéreknél, hogy az utolsó percekben kaptak ki, vagy egyenlítettek ellenük, de a gárda rutinos védője, Szélesi Zoltán a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, már nem foglalkoznak az ETO elleni kudarccal, inkább a következő meccsre koncentrálnak.

– Jó pár nap eltelt, úgyhogy természetesen már túltettük magunkat a múlt héten történteken. Nagy baj lenne, ha egy nappal a következő mérkőzésünk előtt még az előző összecsapással foglalkoznánk. Túl vagyunk a Győr elleni meccsen, nem is szeretnék többet mondani ezzel kapcsolatban – szögezte le a tapasztalt védőjátékos.

– Tíz olyan meccs is volt eddig a szezonban, amelyen az ellenfelek a második félidőben nőttek az Újpest fölé, ami a statisztika szerint tizenöt pontjába került a csapatnak. Talán elfáradnak a második játékrészre?
– Erőnléti problémánk semmi szín alatt nincs! Aki látta a mérkőzéseket, akár a legutóbbiról beszélünk, akár a Fradi vagy a Debrecen elleniről, tehát a nagy csapatokat is említem, nem arról volt szó, hogy bármelyik is fölénk kerekedett volna. Az MTK ellen egy utolsó perces szabadrúgásgóllal lett döntetlen, a Ferencváros ellen két nagyon jól eltalált lövés miatt szenvedtünk vereséget, illetve most a győriek pedig egy kontrával mentek, úgyhogy nem kerekedett fölénk az ellenfél egyik esetben sem. Erőnléti gondjaink nincsenek, a statisztika valóban azt mutatja, hogy a második félidőben sikerül az ellenfeleknek pontokat rabolniuk tőlünk. Ennek persze megvannak az okai, de ez nem publikus dolog. Nem lehet nevén nevezni a gyermeket, mi ezt tudjuk házon belül, és azon vagyunk, hogy megoldjuk.

– Az ETO elleni mérkőzés után olyan képeket tett fel egy közösségi oldalra, amelyeken látszik, hogy komoly küzdelem folyt a pályán. Ezek alapján arra is következtethetnénk, hogy durva csapat a Győr…
– Nem azért tettem fel, hogy nagy port kavarjon a történet, csak a nagy kéznyom az oldalamon, ami igazából nagyon feltűnt nekem. A feleségem is kérdezte, hogy mi az ott rajtam?! A meccseken benne vannak a pakliban ezek a dolgok, történnek sérülések. Sajnos ennél drasztikusabb is, törések, illetve szakadások. Nem kell ennek nagy feneket keríteni, de ilyen sérülést magamat is beleértve még senkin nem láttam. Ebből az okból kifolyólag tettem csak fel, mint érdekesség. Nincs a háttérben semmiféle önsajnáltatás, vagy önreklámozás.

– A hétvégén a Honvéd együttesét fogadják, mit vár az összecsapástól?
– A negyedik helyen álló csapat érkezik hozzánk, a tabellán előkelő helyet foglalnak el. A nemzetközi szereplésért harcol a kispesti alakulat, kiváló támadói vannak, akikre oda kell figyelnünk. Az előző okokból kifolyólag jó mérkőzés várható, mi pedig az előző hetekben megmutattuk, hogy milyen agilis és eredményes támadójátékkal tudunk előrukkolni. Természetesen meg szeretnénk nyerni a találkozót.

Olvasói sztorik