NB I

Megdolgoztak a győzelemért!

Szélesi Zoltán szeretné visszacsalogatni a nézőket Szusza Ferenc Stadionba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este az Újpest FC 1-0-ra nyert a Debrecen otthonában, ez volt a lila-fehérek első tavaszi győzelme a bajnokságban. A végeredmény a kilencedik percben Simac és Verpecz közösen összehozott öngóljával alakult ki. Nagyon kellett a három pont az Újpestnek, hiszen a hazai nyitányon nagy pofonba szaladt bele a Paks ellen, majd a Fradi otthonában az utolsó másodpercekben szenvedett vereséget. A lilák védője, Szélesi Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésre elmondta, egész héten úgy érezték, hogy lehet keresnivalójuk a DVSC ellen.

– Nagyon pozitívan értékelem a Debrecen elleni meccset. Már a mérkőzés előtt is ilyen előjelek mutatkoztak, hiszen kemény edzések voltak, és a csapaton is látszott az elszántság – kezdte Szélesi Zoltán. – A fizikai és taktikai felkészültségünk maximális volt. Mindenki várta már az összecsapást, hiszen az időjárás és a válogatott meccsek miatt nem tudtunk ez elmúlt hetekben játszani. Mindenkiben buzgott a bizonyítási vágy, hogy végre pontokat szerezzünk. Jómagam is említettem, hogy szívesen játszom a hajdúságiak otthonában, és általában sikeresen is. A csapat maximálisan betartotta a taktikai utasításokat, rendkívül fegyelmezetten futballoztunk. Aki látta a mérkőzést, az tudhatja, hogy akár többgólos győzelmet is arathattunk volna.

– Kapott gól nélkül zárták az összecsapást, ez mostanában nem volt jellemző az Újpest csapatára…
– Minden mérkőzésen elsődleges cél, hogy hátul nullára játsszon a csapat. Nem a védelem, és nem a kapus, hanem az egész csapat. Örülök, hogy sikerült kapott gól nélkül lejátszani a Debrecen elleni meccset. Az első két tavaszi mérkőzésünk nem jól alakult, de azokról nem is akarok már beszélni. A pozitív dolgokból kell meríteni, ez látszott már a játékunkon, egészen az egységes védekezéstől a kontrákig. Az edző is dicsérte a csapatot, hogy visszalátta azt, amit gyakoroltat és számon kér tőlünk.

– Mit gondol, a szerencse mennyire játszott közre a győzelemben?
– Olvastam az utózöngéket, miszerint a Debrecennek is voltak helyzetei és nyerhettek volna. Aki látta a találkozót, láthatta, hogy mennyi helyzetünk maradt ki, méghozzá nagyobbak, mint a Lokinak. Megdolgoztunk ezért a győzelemért, és úgy gondolom, hogy abszolút jogos végeredmény született.

– Pénteken a Kaposvár együttesét fogadják, mit vár a találkozótól?
– Elemeztük a Kaposvár csapatát, az edzőnk elmondta, hogy mire kell odafigyelnünk. Egy jó csapatról van szó, ezért nem szabad félvállról venni a találkozót, nem mintha bármelyiket is úgy vennénk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen egy Újpest mindig győzelmi kényszer alatt lép pályára, pláne most, hogy Debrecenben nagyon értékes három pontot tudtunk elcsípni. Versenyben szeretnénk maradni, feljebb akarunk csúszni a tabellán, amennyire csak lehetséges. Ezekért a helyekért az ilyen összecsapásokat a Megyeri úton be kell húznunk, itthon kell tartani a három bajnoki pontot. Megpróbáljuk az eredménnyel és a mutatott játékkal visszacsalogatni a nézőket a stadionba, nekünk sem mindegy, hogy mennyi néző előtt futballozunk, és hogyan szolgáljuk ki a publikumot. Biztos vagyok benne, hogy hajtani fogunk ezekért a célokért.

Olvasói sztorik