NB I

Az Újpest megtanult nyerni

Lázár Bencéék ezt ma a Győr ellen is bizonyítani akarják.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nehezen indult a tavaszi szezon az Újpest számára, de egyre jobban kezd magára találni a lila-fehér együttes. A hét közben elmaradt bajnokit pótolt a gárda, az MTK csapatát fogadták kedden a Szusza Ferenc Stadionban. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, de a tabella élmezőnyében tanyázó MTK csak az utolsó percben tudott egyenlíteni. Csereként lépett a pályára a találkozón Lázár Bence, aki vállsérülését maga mögött hagyva próbál újra segíteni csapatán. A 22 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére úgy nyilatkozott, hogy végig uralták az összecsapást, ezért sajnálja, hogy végül be kellett érniük a döntetlennel.

– Úgy gondolom, hogy a kezünkben volt végig a mérkőzés. Az MTK-nak egy Kanta helyzeten kívül nem is nagyon volt lehetősége. Sajnálom, hogy egy-egy lett a vége, gyönyörű szabadrúgásgólt kaptunk a végén sajnos. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót, de így sem lehetünk csalódottak, hiszen az MTK egy jó csapat, de azért kihúzhattuk volna már a végéig.

– Mintha kezdenének magukra találni…

– Nem szerepel rosszul a csapat, még mindig van esélyünk, hogy odaérjünk akár a negyedik-ötödik helyre. Szerencsés esetben a három hazai mérkőzés után többet fogunk látni, hiszen játszunk még a Győrrel és a Honvéddal. Ezek után tisztábban fogunk látni, de eddig nem lehet panasz a csapatra. Bízom benne, hogy újabb győztes meccsek jönnek.

– A tavaszi szezon elején edzőváltás történt a klubnál. Ön szerint jót tett az együttesnek a trénercsere?

– Az eredmények mindenképp azt mutatják, hogy a gárda jobban együtt van, és végre megtanultunk nyerni is. Jó a hangulat, és a csapat is jobban összekovácsolódott. Meglátjuk, hogy meddig lesz a mostani tréner az edző, de pozitív véleménnyel vagyok az edzőváltásról. Más szemléletet képvisel, fegyelmezettebb és taktikusabb futballt próbál játszatni. Zártabb védekezésből indítjuk a támadásaink, és ez eddig úgy tűnik, hogy eredményre vezetett.

– Mit vár a listavezető Győri ETO elleni összecsapástól?

– Nehéz mérkőzésre számítok, a Győr idegenben is nagyon veszélyes csapat, komoly játékosállománnyal rendelkeznek. Hazai pályán azonban a győzelemre szeretnénk játszani. Az ETO négy meccs óta most nyeretlen, kisebb gödörben vannak. Emiatt kettőzött erővel fognak küzdeni ellenünk, hiszen a bajnokság megnyerése a tét számukra. Ha még egy vereség becsúszik nekik, akkor még veszélyben is lehetnek. Jó mérkőzésre számítok, sok nézővel. Biztos, hogy közönségszórakoztató meccs lesz, és győzni szeretnénk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik