NB I

Bajnoki címet érhet a hajrágól

A 93. percben nyerte meg az Újpest elleni meccset a Győr az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
Újpest FC – Győri ETO FC 2-1 (1-0)
Győr, 3500 néző. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Pollák (Tshibuabua, 76.) – Simon K., Vasziljevics, Balogh B., Christ (Remili, 91.), Iandoli – Kabát. Edző: Marc Leliévre
Győr: Sztevanovics – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Kronaveter (Nicorec, 88.), Pátkai, Trajkovics – Varga R. (Kink, 54.), Strestík, Koltai (Andric, a szünetben). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Vasziljevic (30.), illetve Andric (56.), Strestik (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Köszöntések előzték meg a találkozót, hiszen Vermes Krisztián 150., míg Balajcza Szabolcs 200. élvonalbeli találkozóján lépett pályára.

Eldugta a labdát a Győr az első percekben, és az első komoly lehetőséget is a vendégek alakították ki: egy baloldali beadást Strestik üresen fejelhetett volna kapura, de nem találta el a játékszert. Nem kellett sokat várni az Újpest első próbálkozására sem, Pollák emelt gyengén kapura. A nyolcadik perc végén Völgyi szabadrúgása pattant meg az újpesti kapu előtt, de Balajcza résen volt. A 14. percben Varga gondolt egyet, és lőtt 30 méterről. A lövés meglepte az újpesti kapust, aki csak középre tudta kiütni a labdát, amely így Trajkovics elé került, aki ajtó-ablak helyzetben fölé fejelt. A másik oldalon Simon lőhetett zavartalanul, de Lipták reflexmozdulattal blokkolta a kapuba tartó lövést.

Nagyot változott a játék képe, egyre inkább ellenfele fölé nőtt a hazai csapat. Iandoli nagyon aktív volt a bal oldalon, többször is gyors elfutásokkal és veszélyes beadásokkal hozta zavarba a győri védelmet. A meccs addigi legnagyobb helyzetét rontotta el Kabát Péter a 20. percben, mikor egy középre adott labdát estében a kapufára lőtt. Polláknak készítettek le egy labdát a 25. percben, de lövését Sztevanovics hárította. Iandoli továbbra is tarthatatlan volt, beadását Szélesi fejelte a kapus kezébe. Két perccel később góllá érett a fölény: Christ lövését csak kiütni tudta Sztevanovics, pont Vasziljevics elé, aki köszönte szépen a lehetőséget, és az üres kapuba helyezett. Teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést a hazai csapat. Alig tudta megtartani a labdát a bajnoki címre hajtó ETO, zavartnak tűnt a játékuk, sok pontatlanság jellemezte a passzaikat. A félidő végére visszavett az iramból az Újpest, őrizte előnyét a szünetig.

A második félidőt ismét aktívabban kezdte a Győr, egy szöglet után Völgyi dolgoztatta meg Balajczát. Próbálkozott a vendég csapat, egyre közelebb kerültek a gólszerzéshez, és a csereként beállt Nemanja Andric révén ki is egyenlítették a találkozót. Továbbra is pörögtek a vendégek, jót tettek a cserék a csapatnak, Kink is próbára tette a hazaiak kapusát. Érezte a veszélyt az Újpest, a lila-fehérek is magasabb fokozatra kapcsoltak, így hol a hazai, hol a vendég tizenhatos előterében folyt a játék. Andric kiváló cserének bizonyult, lövése után ismét Balajcza kellett ahhoz, hogy ne fordítsa meg a meccset az ETO.

Az utolsó 20 percben is felváltva vezették a támadásokat a csapatok, de kissé már érződött a játékosokon a komoly iram okozta fáradtság. Szétszakadt a pálya, gyorsan átjátszották a csapatok a játékrész középső harmadát. Úgy tűnt, döntetlennel zárul a jó iramú mérkőzés, azonban a hajrá hajrájában még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Győr, és Strestík révén megszerezte a győzelmet.

– Rangadót vártunk, és úgy érzem, azt is kaptunk – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán. – Jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. Az Újpest az eddig megszokott felállásában kezdett, ezért is volt meglepő, hogy mennyire indiszponált volt a játékuk az első tíz percben. Úgy tűnt, a Győr teljesen magához ragadja a játékot, három komoly helyzetet is kialakítottak, látszott rajtuk, hogy ők ezt a meccset ma nem akarják elveszíteni. Trajkovics helyzete azonban megváltoztatta a játék képét, felpörgött az Újpest, és lassan átvették az irányítást. Iandoli nagyon aktív volt a bal oldalon, rendre párharcokat nyert Svec-csel szemben. Érződött a hazaiak fölénye, egyre inkább érett az újpesti gól, ami hamarosan meg is érkezett. A találat kicsit szerencsés körülmények között született, úgy tűnt, Sztevanovics is hibázott a lövésnél. Azonban nem volt érdemtelen a hazaiak vezetése, jobban játszottak a lila-fehérek, a párharcaik nyolcvan százalékát megnyerték a középpályán, a Győr fölé nőttek az első negyedóra után.

Úgy tűnt, a második félidőre az öltözőben maradt a hazai csapat, Pintér Attila együttese egyértelműen átvette az irányítást. Lógott a levegőben az egyenlítő találat, a győri cserék nagyon felpörgették a csapatot. Nem tudom, a jó első félidő után miért állt vissza az Újpest, edzői utasítás, vagy esetleg más volt az oka annak, hogy átengedték a teret a vendégeknek, de ez megbosszulta magát. Az egyenlítő gól után viszont újra magára talált a hazai gárda, kiegyenlítetté vált a játék, mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. Fellazultak a védelmek, szétszakadt a pálya, és ahogyan ilyenkor lenni szokott, a végére maradt a csattanó egy gól formájában. Talán lesállás előzte meg az esetet, de azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy így sem érdemtelen a Győr sikere, bár a játék képe alapján az Újpest is rászolgált volna az egy pontra.

Olvasói sztorik