NB I

„Nem szabad remegni”

Völgyi Dániel szerint nem szabad akkora védelmi hibákat elkövetniük, mint a Paks elleni 4-3-as vereség alkalmával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három meccs, egy pont. Ez a listavezető Győri ETO mérlege a legutóbbi Pápa, Kecskemét illetve Paks elleni mérkőzéseket tekintve. A hosszú veretlenségi sorozat tehát nem csak megszakadt, hanem néhány napon belül két vereség követte egymást. A hétközi, kecskeméti 5-2-t követően nagyszerűen kezdte a Paks elleni találkozót a kisalföldi együttes, de 3-0-s első félidőt követően nagy meglepetésre 4-3-ra kikapott. A győriek védője, Völgyi Dániel szerint jól játszottak, de talán a sima első játékrész után túlságosan megnyugodott az együttes.

– Azt gondolom, remekül játszott a csapat, főleg az első félidőben. Nagyszerűen tettük a dolgunkat, csináltuk azokat, amiket a mester elvár tőlünk. A helyzetkihasználásunk is egész jól működött, tudtunk rúgni három gólt. Úgy gondolom, kicsit megnyugodtunk, és ráültünk az eredményre, természetesen ezt nem lett volna szabad. Ekkora védelmi hibákat pedig nem szabad elkövetnünk, ezekből mindenképp tanulnunk kell.

– Hosszú veretlenségi széria után egy héten belül kétszer is kikaptak. Mi történt, talán kipukkadt a lufi?
– A Kecskemét ellen abszolút nem jött ki számunkra a lépés. Semmi nem jött össze nekünk azon a napon. Ha másnapig játszottunk volna, szerintem akkor se tudtuk volna megnyerni azt a találkozót. A Paks elleni egy teljesen más mérkőzés volt, jól játszott a társaság, kiegyensúlyozott játékot nyújtottunk. Közönségszórakoztató összecsapás is lehetett volna, de a második félidőben olyan hibákat követtünk el, amelyeket meg is büntetett a Paks. Azonban pozitívan kell néznünk a dolgokat. Nem szabad leállnunk, nem szabad megtörnünk a két vereség után. Abból kell erőt meríteni, ami eddig jellemezte a játékunkat. Nem kell semmin remegnünk, még mindig hét ponttal vezetjük a bajnokságot. A negatív dolgokból pedig tanulnunk kell, és minél kevesebb ilyet csinálni.

– Mit gondol, sokba kerülhet ez a két vereség a végelszámolásnál?
– A következő meccsekre kell koncentrálnunk, most megyünk Újpestre, ott nyerni kell mindenképpen, bár nem lesz könnyű. Utána a Fradit fogadjuk, az is nehéz meccs lesz. Csak a következő mérkőzésekre figyelünk, ezeket kell megnyernünk. Három olyan csapattal játszottunk, amelyek azért bőven mögöttünk vannak, de ezen a három összecsapáson csak egy pontot tudtunk szerezni, ami nem túl pozitív. Ha ezeket hoztuk volna, akkor lehet, hogy már meglenne a bajnoki cím. De hangsúlyozom, nem szabad remegni, nincs semmi baj, a pozitív dolgokból kell meríteni, és azokat csinálni tovább.

Olvasói sztorik