NB I

A feje tetejére állt a világ

Elképesztő fordítás: a Győri ETO a szünetben 3-0-ra vezetett, végül mégis a Paks nyert 4-3-ra.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Győri ETO FC – MVM Paks 3-4 (3-0)
Győr, 3500 néző. Játékvezető: Iványi
Győr: Sztevanovics – Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi – Pátkai (Dudás Á., 82.), Kamber, Kink, Trajkovics (Pilibaitis, 73.) – Varga R., Strestík (Andrics, 54.). Edző: Pintér Attila
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Kovács G., Éger, Szabó J. – Heffler N. (Bartha, 21.), Fiola, Lázok (Könyves, 71.), Sifter, Báló – Tököli. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Völgyi (9.), Strestík (30.), Kamber (39.), illetve Bartha (55.), Lázok (57.), Eppel (78.), Könyves (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Völgyi Dániel, Tokody Tibor és Takács Ákos visszakerült a győri kezdőcsapatba, paksi részről viszont Könyves Norbert a kispadra szorult.

A hetedik percben Varga Roland lövése két paksi játékoson is megpattant, de végül elsuhant a kapufa mellett. Csakhamar az előző percekben is rendkívül aktív Völgyi Dániel éles szögből leadott, távoli lövésére rosszul reagált Csernyánszki Norbert, és a labda a hálóban kötött ki (1-0). A 14. percben Takács Ákos hibáját kihasználva Heffler Norbert és Tököli Attila egy védő kíséretében száguldhatott a kapu felé, de a fiatal paksi nem passzolt, hanem Sztevanovicsba lőtt. Hefflert kisvártatva le is cserélte Tomiszlav Szivics. A 19. percben Tököli egyedül robogott a kapu felé, de az ő próbálkozását is védte a győri kapus.

Érdekesség, hogy a folytatásban több dolga volt a hazai, mint a vendégkapusnak. A 29. percben Lázok János távoli lövését kellett védenie Sztevanovicsnak. Két perccel később megbűnhődött a Paks a kihagyott helyzetekért, mert Trajkovics lapos beadását elvétették a védők, így Strestík elé került, aki kapásból a hálóba lőtt (2-0). Támadásban maradtak a hazaiak, és a 39. percben Völgyi szögletét Kamber 13 méterről a kapuba fejelte (3-0). Az első félidő végén Lipták és Takács Ákos mellett egy arasznyival Tököli is lekésett egy beadásról, így a labda a kapufa mellett pattogott a vonalon túlra.

A 55. percben Bartha László addig-addig cselezgetett, míg lövőhelyzetbe nem került, 17 méteres lövésébe Sztevanovics ugyan belepaskolt, de a labda így is a hálóban kötött ki (3-1). Két perccel később Tököli kényszerítőzött Lázokkal, aki egy elegáns emeléssel átívelte a labdát az ötösön álló Sztevanovics felett, pont a kapu közepébe (3-2). Egy szempillantás alatt nyílttá vált a meccs! A 67. percben Varga Roland szabadrúgását követően senki nem tudott belefejelni a labdába, amely így is veszélyesen haladt a kapu felé, de végül Csernyánszki kezei között landolt.

Éger László kiállítást érő keménységgel telibe találta Trajkovics bokáját, akit le kellett cserélni, de a játékvezető megkegyelmezett a paksiak csapatkapitányának, aki megúszta sárga lappal. A 76. percben Völgyi távoli bombáját piszkálta a kapu fölé Csernyánszki. A másik oldalon Bartha ellőtte a labdát a győri kapus mellett, de Völgyi éppen időben érkezett, és kirúgta a gólvonal elől.

Egy perc múlva már nem volt menekvés, egyenlített a Paks: Heffler Tibor beadását Eppel Márton 11 méterről, félfordulattal lőtte a hálóba (3-3). A végén Varga lövése és Lipták próbálkozása adott okot reménykedésre hazai oldalon, mígnem a kilencvenedik percben fordított a vendégcsapat: Könyves Norbert a tizenhatos bal sarkáról gyönyörűen csavart a bal felső sarokba (3-4)! Az utolsó percben Eppel rúgta rá Völgyire a labdát, de elkerülte Csernyánszki kapuját.

Emlékezetes győzelmet aratott a Paks, a listavezető győrieknek viszont ez volt zsinórban a negyedik nyeretlen meccsük…

– Úgy láttam, az első félidőben két olyan momentum volt, ami demoralizálta a Paksot. Az egyik Völgyi Dániel gólja, amely érthetetlen volt mindenféle szempontból, a másik pedig Szivics azonnali cseréje. Heffler Norbert tudott volna befelé passzolni Tökölinek, és ha az bemegy, visszajön a játékba a vendégcsapat. Ráadásul utána volt még egy helyzete Tökölinek, de az is kimaradt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO és a válogatott egykori legendás játékosa. – Ez megfogta őket, rosszul játszottak, rossz döntéseket hoztak, rosszul passzoltak. Az ETO a szokásos játékát hozta, hátul járatták a labdát, és kigyorsításokat csináltak, szép gólokat lőttek, de azt hitték, megvan a meccs. Szivics nagyon jó szakember, a szünetben bizonyára azt mondta a játékosainak, próbáljanak meg mindent, hiszen még nincs elveszve a meccs, játsszanak felszabadultan.

Szakértőnk úgy látta, a vége előtt tíz perccel beküldött Dudás Ádámot kivéve a győri cserék sem sikerültek túl jól.

– Ilyen hibákat nem lehet elkövetni itthon, de máshol sem. Hazai pályán vezettek három-nullara, ezért azt hitték, megvan a meccs, visszahúzták a lábukat, nem tették oda magukat – folytatta Hajszán Gyula. – Elgondolkodtató, ami történt, és a folytatásban is kemény mérkőzések várnak a csapatra. Az edzőnek nagyon nehéz lesz kezelnie a helyzetet, főleg ezután. Ember legyen a talpán, aki lelket ver a csapatba. A szerencse forgandó, eddig a Győrnek sokszor szerencséje volt, nem csak saját meccsein, hanem az ellenlábasok találkozóin is, csak nehogy ez visszaüssön!

Olvasói sztorik