NB I

Foci a mobilodon!

Korszerű informatika a futballban: mobilalkalmazások élvonalbeli kluboknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korszerű informatikai megoldáshoz jutott öt labdarúgóklub, a Lombard Pápa Termál FC, az MVM Paks, a PMFC-Matias, a Szombathelyi Haladás és az MTK a Microsoft segítségével.

A cég, illetve az OTP Bank Ligában érdekelt klubok képviselőinek szerdai közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a támogatás központi eleme az az ingyenesen elérhető mobilalkalmazás, amely gyors és testre szabott kommunikációs csatornát kínál a játékosok, az egyesület és a szurkolók között. A drukkerek az alkalmazás révén mostantól okostelefonjaikon is napra kész információkhoz juthatnak.

A támogatás központi eleme a Windows 8, Windows Phone, Android és iOS platformokra egyaránt elérhető ingyenes alkalmazás, amely minden korábbinál gyorsabb és testre szabottabb kommunikációs csatornát kínál az érintettek között: a játékosok, a klub, és a szurkolók háromszögében. Az alapvető információk mellett az applikációkból elérhetők a csapatokat érintő hírek, képek és érdekességek a focistákról és a stadionról, a mérkőzésnaptár, a jegyek és bérletek árai, valamint a hivatalos közösségi média, például Twitter- vagy YouTube-csatornák.

A klubok az alkalmazáson túl más területeken is kihasználhatják a támogatást. Minden csapat öt felhasználóra szóló Office 365 előfizetést kap, amely révén mindig a legkorszerűbb irodai szoftvereket használhatják. Mivel az Office 365 a felhőre épül, ezért szolgáltatásai – amilyen például a Microsoft Word, Excel, Powerpoint vagy Outlook – nemcsak egy gépre telepítve, hanem az internet segítségével bárhonnan elérhetők. Mivel a felhasználók dokumentumai szintén elérhetők az internetről, ezért a klubok munkatársai akkor is zavartalanul dolgozhatnak, ha elutaznak, vagy idegenbeli mérkőzésekre kísérik el játékosaikat.

Az informatikai megoldáscsomag harmadik eleme a Microsoft ügyfélkezelő rendszere, a Dynamics CRM. Ez a korszerű rendszer összekapcsolható a letölthető alkalmazással is, így a klubok a korábbinál jóval több információt gyűjthetnek össze rendszerezett formában rajongóikról, amelyeket mind a bérletek és jegyek, mind a különböző ajándéktárgyak értékesítése során használni tudnak.

Papp István, a Microsoft ügyvezető igazgatója elmondta: – A korszerű informatika a magyar labdarúgásban programmal az volt a célunk, hogy az egyik legnépszerűbb tömegsport, a futball nehéz helyzetén könnyítsünk egy kicsit a saját eszközeinkkel. A program egy pilotprojekttel, afféle edzőtáborozással indult, amelyben az Újpest FC mellett immár a Pápa, a Paks, a Haladás, a Pécs és az MTK csapata is részt vesz. Ezen friss „igazolások” alapján okkal bízom abban, hogy az alkalmazásunk, illetve a mögötte lévő teljes informatikai projekt megérett arra, hogy címeres mezben is pályára lépjen, és a nemzeti válogatott rajongóit is kiszolgálja!

Illés Béla, a Szombathelyi Haladás sportigazgatója, az Illés Akadémia alapítója hozzátette: – Manapság a szurkolók kegyeiért vívott harcban már nemcsak elegáns cselekre, bombagólokra és látványos védésekre van szükség, hanem a korszerű technológia nyújtotta lehetőségekre is. Mivel a labdarúgás rajongói is egyre nagyobb számban használnak okostelefonokat, táblagépeket és természetesen PC-ket, ezért nekünk ezeken a csatornákon is interakcióba kell lépnünk velük, ha azt akarjuk, hogy továbbra is kilátogassanak a mérkőzéseinkre, és buzdítsák a játékosokat. Biztos vagyok benne, hogy a Microsoft támogatásával megvalósuló kezdeményezés egy nagyon nagy lépés ezen az úton.

A cég részéről bejelentették, hogy a többi NB I-es klubot is szeretnék bevonni a programba, s kérdésre válaszolva hozzátették, amennyiben ez a terv megvalósul, el lehet mondani, hogy a támogatás túllépi a 30 millió forintos értéket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik