NB I

Gyurcsó Ádám elintézte…

A Videoton 2-0-ra nyert a Paks ellen, a fiatal középpályás gólt lőtt és gólpasszt adott.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Videoton FC – MVM Paks 2-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2700 néző. Játékvezető: Bognár
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Caneira, Szekeres, Hector Sanchez (N. Nikolics, 78.) – Gyurcsó, Tóth I B. (U. Nikolics. 66.), Mitrovics, Álvarez (Vinícius, 66.), Paraiba – Torghelle. Edző: José Gomes
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Kovács G., Éger, Juhász D. – Heffler N., Sifter, Lázok (Eppel, 72.), Báló, Vayer (Könyves, 52.) – Tököli. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Gyurcsó (25.), Caneira (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A paksi védelem két fontos láncszeme, Fiola Attila és Szabó János is hiányzott eltiltás miatt, ráadásul Bartha László, Bori Gábor, Kiss Tamás, Kulcsár Dávid és Zsók József sérült, vagy gyógyulófélben van. A hazaiaktól Haraszti Zsolt és Filipe Oliveira hiányzott sérülés miatt.

Nagyon nagy lendülettel kezdte a találkozót a Videoton: rögtön a második percben Torghelle fejelte le a labdát Álvareznek, aki kapásból lőtt, de Csernyánszki védett. Négy perccel később Hector beadását Paraiba az ötösről estében mellé lőtte, majd Tóth Balázs próbálkozott kapásból, 25 méterről, és alig ment fölé a lövése. A nyolcadik percben Mitrovics 17 méteres lövését óriási bravúrral védte Csernyánszki, a kipattanót Torghelle tette kapura, de ez is elakadt a vendégkapusban.

A folytatásban némileg enyhült a hazaiak nyomása, a 25. percben mégis megszerezték a vezetést: Gyurcsó óriási gólt lőtt szabadrúgásból a rövid felső sarokba, nagyjából 20 méterről. A 33. percben Álvarez zúgó kapufát lőtt a tizenhatosról, a visszapattanót Torghelle mellé lőtte.

Az ötvenedik percben Torghelle lövése az oldalhálóban kötött ki. A második félidőt is a székesfehérváriak fölénye jellemezte, de néha-néha a paksiak is eljutottak a hazai kapu elé. Az 58. percben Álvarez ajtó-ablak helyzetben ismét a kapufát találta telibe. A 68. percben Gyurcsó újabb remek szabadrúgásába Caneira két paksi játékos között, a kapunak háttal állva a hálóba csúsztatta fejjel (2-0). A 73. Percben vendégszöglet után Vinícius lábáról saját kapuja felé tartott a labda, de Bozsovics a gólvonalon megfogta.

A 78. percben újabb paksi sarokrúgás okozott veszélyt: Heffler Tibor fejelt kapura, de a jobb sarok elől Szolnoki Roland kivágta a labdát, majd Sifter 14 méterről az oldalhálóba lőtt. Két perccel később Heffler Nobert egy pattanás után 14 méterről próbálkozott, és alig tévesztette el a jobb felső sarkot.

– Ismét bizonyosodott, hogy teljesen mindegy, milyen csapattal áll fel a Videoton, nem számít, ki marad ki, és ki játszik, annyi jó játékos van a keretben. De ha oda akarnak kerülni, amit megcéloztak, akkor ez teljesen normális – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Az első félidőben letámadtak a hazaiak, és jöttek is a helyzetek egymás után. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, de meglepetés lett volna, ha a Paks előtt lehetőség adódik. A második félidőben is uralta a játékot a Videoton, ismét jöttek a helyzetek egymás után. Ebben az időszakban már a vendégeknek is volt egy-két lehetőségük, de nem volt kérdés, ki nyerni meg a meccset. Gyurcsó Ádám jó játéka kellemes meglepetés volt számomra, mert korábban kritikával illettem őt. A mezőnyben is jól mozgott, döntő volt az ő jó futballja. Az MTK kisiklását kihasználta a Videoton, amely így a második helyről várhatja a folytatást. Borítékolható, hogy a bajnokságot már nem tudja megnyerni, de nagyon fontos a második hely megszerzése.

Olvasói sztorik