NB I

„Saját magamat látom benne”

Erős Károly büszke a fiára, hiszen Ronald profi lett, és az élvonalban is bemutatkozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Büszke édesapaként nézi mostanság egykori csapata mérkőzéseit Erős Károly, hiszen fia, a húszéves Ronald a Pécs ellen bemutatkozott az élvonalban, és kedden az MTK ellen is pályára lépett az Újpest színeiben. Az egykori kétszeres válogatott középpályás annak idején 402 találkozón szerepelt és harminc gólt szerzett az NB I-ben. 41 évesen már nem játszik, de természetesen a labdarúgástól nem szakadt el: az utánpótlásban tevékenykedik. A Vasas, a BKV Előre, a BVSC, az MTK, az Újpest, a Siófok, a Kispest-Honvéd és a REAC korábbi játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, fia minden támogatást megkap tőle, de amit el fog érni, azt csak saját magának köszönheti.

– Milyen érzés, hogy immár a fia is élvonalbeli labdarúgónak mondhatja magát?
– Büszke vagyok rá és saját magamat látom benne, ugyanazt a mozgást, de ő már most jobb futballista, mint én voltam – mondta Erős Károly. – Megkapta az iskolát, és az Újpestben bemutatkozni húszévesen óriási elismerés. Kellő alázattal készül minden nap, hosszútávon biztosan szép karriert tud csinálni.

– Már most jobb futballista, mint ön volt? Nem kellene óvatosabban dicsérnie?
– Dicsérek, de amikor kell, korholok is, de igazándiból jó mentalitású gyerek, ezt sikerült tőlem örökölnie. Segítek neki, mert nagyon fontos, hogy minden nap több legyen és csak saját magával foglalkozzon. Azt gondolom, jó úton van, de természetesen mindkét szemem rajta van, mert nem engedem, hogy erről az útról letérjen, és beleessen abba a hibába, hogy az örök tehetségek táborát erősítse.

– Önre mindenki úgy emlékszik, mint egy nagy munkabírású játékos, aki magyar szinten szép karriert futott be. Volt olyan hibája, amitől óvja a fiát?
– Biztosan voltak hibák, de utólag ezeken már kár rágódni. Természetesen azokat a hibákat, amiket én elkövettem, próbálom úgy átadni, hogy ő ne kövesse el. Amit eddig elért, azt ő harcolta ki magának. Tőlem minden támogatást megkap, de amit el fog érni, azt csak saját magának köszönheti.

– Hogy tetszik az Újpest csapata manapság?
– Nem sok meccsüket láttam, mert a munkám nem engedi. Picit másabb, mint amikor mi voltunk. Több az olyan labdarúgó, aki kisjátékban nagyon jó, de ami az Újpest stílusára jellemző, a gyors, széleken vezetett támadófutball némileg háttérbe szorul. Mostanság nincsenek is meg ehhez a játékosok előrefelé. A kerethez adott lehetőségekhez képest ennyi van a csapatban.

– Ön mivel foglalkozik napjainkban, hiszen a sportágtól továbbra sem távolodott el.
– Az Újpest utánpótlásában vagyok egyéni képző, és próbálom azokat átadni a gyerekeknek, amit a húszéves pályafutásom során tapasztaltam. Plusz vidéken van egy megyei másodosztályú csapat, ahol a felnőtteket és a gyerekeket is egyéni képzőként segítem.

Olvasói sztorik