NB I

Bunda: gyanús dolgok, szarvashibák

Mészáros Ferenc, az Eger korábbi edzője csalódott, ugyanakkor némileg jobban is érzi magát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fogadási csalások miatt újabb két labdarúgót vettek őrizetbe a napokban. Mint kiderült, az elmúlt szezon hajrájában az Egri FC több bajnokijának eredményét is manipulálták. Ha mindez bizonyosodik, az ügy egyik legnagyobb kárvallottja Mészáros Ferenc lesz, aki az érintett időszakban az egriek vezetőedzője volt.

Az érintett időszakban az Eger a Kecskeméttel, a Péccsel, a Pápával, az Újpesttel és a Honvéddal játszott, s mind az öt mérkőzését elveszítette. A kispadon a korábbi kiváló pécsi labdarúgó, majd edző, Mészáros Ferenc ült vezetőedzőként. Ha a gyanú igazolódik, alaposan becsaptak őt saját futballistái.

– Akik tényleg megcsináltak ilyen dolgokat, azok becsapták a társaikat, az edzőket, ami roppantul fáj nekem – mondta a bama.hu oldalon Mészáros Ferenc. – Természetesen csalódott vagyok, ugyanakkor némileg jobban is érzem magam, hiszen eszerint talán nem is dolgoztunk olyan rosszul. Pénz sem volt, talán el is adták a meccseket, mi meg így, kettős ellenszélben erőlködtünk. Megpróbáltuk tisztességesen befejezni a szezont, s most arra gondolok, mi lett volna, ha…

Vajon egy olyan korábbi válogatott labdarúgónak, mint Mészáros, feltűnt-e valami? Észrevette-e a mérkőzéseken, hogy nem stimmel minden, hogy nem véletlenül maradnak ki a helyzetek, s nem véletlenül hibáznak a védők. Vagy a trénerek túl naivak, jóhiszeműek, s az adódó bakikat betudják némi koncentrációhiánynak, frontérzékenységnek?

– Minden mérkőzést elemeztünk, s olyan szarvashibákkal szembesültünk, olyan egyszerű taktikai dolgok nem működtek, amik máshol igen. Ezek az esetek természetesen gyanúsak voltak – szögezte le az Eger korábbi edzője. – Többször oda is mentünk például a légiósokhoz, beszélgettünk velük, mert tudtuk, hogy nincs pénz. Figyelmeztettük őket, hogy ilyen helyzetben megkereshetik őket, vigyázzanak. Ezeket a köröket tehát végigjártuk. Sajnos egyébként akkora volt a bizonytalanság, annyi problémával kellett foglalkoznunk, hogy ezeknek a dolgoknak nem tudtunk a végére járni, és persze bizonyítékaink sem voltak. Ugyanakkor volt olyan játékos, akit elküldtünk a csapattól azért, mert gyanús volt a pályán nyújtott teljesítménye.

Mészáros most Pécsett várja a következő lehetőséget. Volt egy külföldi ajánlata, ami nem jött össze. A pécsi futball korábbi kiválósága egyébként nemrég ünnepelte ötvenedik születésnapját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik