NB I

Korábbi klubjához igazolhat

Az Egerből távozó Palásthy Norbertnek nem jött össze az osztrák lehetőség, de akadnak kérői.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra is csak kósza hírek látnak napvilágot a szezon végén széthullott Egri FC játékosairól. Egy-két kivételtől eltekintve – mint például a Kaposvárra szerződő Albert Ádám, vagy a Debrecenbe igazoló Horváth Zoltán – a legtöbb játékos még most is csapatot keres magának.

Így van ezzel Palásthy Norbert is. A korábban Vácon, a Honvédban, a Paksnál és a Mezőkövesdnél is megforduló támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az egyezség ellenére nem sikerült Ausztriába szerződnie. Hozzátette, érdeklődők továbbra is vannak iránta, de nagyon úgy tűnik, hogy visszatér régi klubjához.

– Nemrég még egy osztrák lehetőségről is szó volt. Sikerült megegyezniük?
– Az ausztriai lehetőség meghiúsult, bár pontosan én sem tudom, hogy miért – magyarázta Palásthy Norbert. – Mindenben megállapodtunk a klubbal, azonban nem sokkal később szóltak, hogy mégsem fognak szerződtetni. Ezen kívül vannak még itthonról is megkereséseim. Leginkább a harmadosztályból, de él még a váci vonal is.

– Komoly célokat szövögetnek a Vácnál. Mekkora az esély rá, hogy ezt a csapatot választja?
– Jelenleg olyan 99 százalék, tehát majdnem biztos, hogy Vácon folytatom a játékot. Azonban hangsúlyoznám, aláírt szerződésem még nincs a csapattal. A célok is szimpatikusak, évről-évre szeretne a klub előre lépkedni, és hamar visszajutni az NB II-be.

– Mit szól az új vezetőedzőhöz, Csank Jánoshoz?
– Nagyon örülök neki, hogy ő lett az új edző. Nem dolgoztam még vele korábban, mivel még nagyon fiatal voltam, mikor ő volt a szakvezető a Vácnál. Nagy megtiszteltetés lenne az általa irányított csapatban játszani. Az azonban sajnálatos, hogy Mózner János betegség miatt nem folytathatja a munkát, nagyon szurkolok neki, hogy minél hamarabb meggyógyuljon.

Palásthy Norbert elmondta, nagy valószínűséggel öccse, Palásthy Dávid is Vácra igazol, így Eger után ismét egy csapatban szerepelhetnek a fivérek.

Olvasói sztorik