NB II

Újabb tartozásokra derült fény

Az anyagi gondokról Kósa Sándor tulajdonos már tájékoztatta az egri önkormányzatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Egri FC benevezett az NB III-ra, de pillanatnyilag csak ez az egyetlen tény adhat okot bizakodásra. Hétfőn Tóth Dénes klubvezető és Vojtekovszki Csaba vezetőedző egyeztetett néhány játékossal, azonban edzés nem volt – írja a heol.hu.

– Most egy hétre el kell utaznom, legközelebb július 17-én leszek Magyarországon, és akkor vágunk bele nagyobb léptekkel a feladatokba – közölte Kósa Sándor tulajdonos. – A helyzetünkről annyit, hogy nem egyszerű a problémák kezelése, mert olyan köztartozásokra és anomáliákra derült fény az elmúlt időszakban, amelyek jelentős mértékben befolyásolják a jövőt. A felvetődött gondokról már tájékoztattam az önkormányzatot, egész pontosan Rázsi Botond sportért felelős alpolgármestert és Kovács Gézát, az Egri Városi Sportiskola igazgatóját is.

Kósa Sándor továbbra is elkötelezett abban, hogy az Egri FC az NB III meghatározó együttese legyen, ám arra nem tudott még válaszolni, hogy ezt milyen állománnyal kísérli meg a gárda.

– Ezt a majd a pénzügyi háttértől függ – adott választ a tulajdonos. – Az egyeztetések folynak, zajlik a háttérmunka, július 17-től pedig remélhetőleg felgyorsul minden.

A jelenleg is érvényes szerződéssel rendelkező játékosok közül hivatalosan csak a Mezőkövesdre távozni szándékozó Németh Norbert sorsa látszik rendeződni.

A klub szurkolói honlapján Vojtekovszki Csaba elmondta, a kiszemelteknek csupán annyit tudott mondani, hogy egyelőre semmit nem tud ígérni. Mivel Kósa Sándor másfél hétig külföldön tartózkodik, addig nem is várható semmilyen előrelépés.

Vojtekovszki a mostani helyzetben nem lát esélyt arra, hogy megfelelő szintű csapat vágjon neki a bajnokságnak, szerinte jelenleg a klub fennmaradása a tét. Úgy véli, hogy mindenképpen az önkormányzat és helyi erők összefogására van szükség. Azt is elmondta, hogy utoljára Jámbor Jánostól kapott fizetést, így bár Egerben szeretne dolgozni, de ha lehetősége lesz máshol munkát vállalni, akkor kénytelen lesz váltani. Vagyis már nem csak csapat nincs, de lassan edző sem.

Akkor mi van egyáltalán? Hát például újabb végrehajtási eljárás! Összesen már négy ilyen folyik a futballcég ellen.

Olvasói sztorik