Hírek

Kijöttek a hibák…

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott Izrael ellen, a Puskás Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Izrael 1-1 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 10 ezer néző. Játékvezető: Kruzliak (szlovák)
Magyarország: Bogdán – Varga, Mészáros, Juhász (Korcsmár, a szünetben), Laczkó – Pintér (Halmosi, 79.) – Gyurcsó (Németh, a szünetben), Koman (Koltai, 78.), Szakály (Vanczák, 63.), Dzsudzsák – Szalai (Szabics, 86.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Izrael: Avat – Spungin (Gabai, 35.), Mori, Tibi, Gershon – Natko, Jadin (Kayal, 84.), Melikson (Ben Haim, 88.), Rafaelov (Vermouth, a szünetben) – Shechter (Hemed, 67.), Damari (Sahar, 57.). Szövetségi kapitány: Eli Guttman
Gólszerzők: Dzsudzsák (51.) illetve Hemed (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyarok számára ez a találkozó volt a főpróba a szeptember 7-én rajtoló világbajnoki selejtezősorozat előtt, amelyet Andorrában kezd az együttes.

A mérkőzés elején a magyarok játszottak mezőnyfölényben, mégis a vendégek támadásai jelentettek igazi veszélyt, Magyarország azonban a védelmi megingások ellenére megúszta a gólt. A félidő közepén már egyértelműen a magyarok akarata érvényesült, Koman Vladimir remekül szervezte a játékot, ennek megfelelően szinte végig az izraeli térfélen volt a labda, egyre több helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de gól nem született a szünetig.

A folytatásra kissé álmosan jött ki a magyar együttes, így izraeli akciókkal indult a második játékrész, azonban hamar magára találtak Egervári Sándor játékosai, sőt a pontatlanul futballozó Gyurcsó Ádám helyére beálló Németh Krisztián veszélyesebbé tette a magyar támadásokat, amelynek köszönhetően Dzsudzsák Balázs vezetést szerzett. Az 51. percben Németh és Szalai kavarta meg az izraeli védelmet, végül előbbi 14 méteres lövése után a bal kapufáról kipattant a labda, Dzsudzsák pedig tíz méterről a kapuba bombázott (1-0).

A magyar vezetés után kiegyenlítetté vált a játék, csendesen csordogált a mérkőzés, mígnem a hajrá kezdetén egy szögletet követően Izrael egyenlített. A nyolcvanadik percben egy jobboldali vendégszöglet után Mori fejesét még védte Bogdán Ádám, de a kipattanót Hemed közelről a kapuba lőtte (1-1). Az utolsó percekben a magyarok ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, de a győztes gól már nem tudták megszerezni.

– Hogy a külső körülményekkel kezdjük, a hangulat ideális volt – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László. – A játék sajnos nagyon-nagyon akadozott. Ezt annak a számlájára írom, hogy nagyon heterogén a magyar válogatott játékosainak edzettségi szintje, és eltérő mértékben vannak játékban. Valaki már bajnokikat játszik, de valaki még csak előkészületi meccseket. Nehezen alakult ki a jó csapatforma, és az elején meg is ijedtem, hogy ebből bizony zakó lesz. Az izraeliek mozgékonyak, dinamikusak, jól fejlődtek fel a támadásokhoz, védekezésben pedig keményen visszaléptek. A végeredmény jónak mondható, hiszen nem egy egyszerű kis brigáddal, hanem egy jó erőkből álló csapattal állt szemben a magyar együttes.

A Zalaegerszeg, a Ferencváros, a Siófok és a Honvéd egykori edzőjének Koman Vladimir játéka tetszett, ez is igazolja a fenti megállapítását, hiszen az Oroszországban légióskodó középpályás benne van a mérkőzésekbe.

– Voltak hibák, a védők például többször rosszul helyezkedtek, sőt többször kicselezték őket – magyarázta Vass László. – Ennek ellenére volt néhány lehetőségünk, de nem a jó játékból, hanem az ellenfél ki nem kényszerített hibáiból adódóan, például elvesztették a labdát kritikus helyeken. Nincs nagy baj, azért van az edzőmeccs, hogy ezek az apróságok kijöjjenek. Bizonyos személyi változások után az andorrai meccs is jó rávezető, és minden bizonnyal önbizalom növelő győzelem lesz a hollandok elleni mérkőzésre. A mostani találkozó összességében elérte a célját, hiszen a hibák, s a védekezés gyengeségei kijöttek.

Ennyi volt…

– A hozzáállással ezúttal sem volt gond, de ma ennyi volt ebben a csapatban – nyilatkozta a lefújás után Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ennek persze megvannak az okai, nem szerettem volna mind a hat cserelehetőséget kihasználni, de kényszerűségből mégis ki kellett, továbbá különböző edzettségi állapotban vannak a játékosok, így voltak olyanok, akik elfáradtak. Remélem, szeptemberre, amikor minden játékos lábában lesznek tétmérkőzések, készen állunk majd az előttünk álló világbajnoki selejtezőkre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik