Hírek

Nem a próbálgatás a cél!

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint éles bevetés a szerdai, Izrael elleni felkészülési mérkőzés.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A világbajnoki selejtezősorozat szeptemberi rajtja előtt a magyar válogatott utolsó, Izrael elleni felkészülési meccs szerdán 20:30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozót az m1 élőben közvetíti.

– Nem feltétlenül fogjuk kihasználni a szabályok által engedett hat cserelehetőséget. Azokat szeretnénk minél többet a pályán látni, akik vélhetően a világbajnoki selejtezősorozat szeptemberi nyitányán is szerephez juthatnak – mondta az MTI-nek Egervári a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón.

A szakvezető hozzátette, felemás fizikai állapotban vannak a játékosok, mert egy részük már elkezdte a bajnokságot, de vannak, akik még nem. Ennek ellenére győzelmet vár csapatától.

– Az ellenfél technikás és gyors futballt játszik. Próbálunk majd erős támadójátékkal előrukkolni, de hogy megvalósul-e, az a riválistól is függ.

Egervári elárulta, hogy a selejtezőbeli riválisok közül az első ellenfelet, Andorrát Mészöly Géza tekinti meg élőben, míg a másodikat, a világbajnoki ezüstérmes hollandokat Mezey György.

A játékosok közül Németh Krisztián azért tartja fontosnak a győzelem megszerzését, mert az szerinte lökést adhatna a nemzeti együttesnek a 2014-es brazíliai világbajnokság kvalifikációs sorozatához. A nyáron a holland Rodához szerződött csatárhoz hasonlóan Dzsudzsák Balázs is csak a sikert tartaná jó eredménynek, és abban is egyetértettek, hogy Izrael válogatottja jó erőkből áll.

Jelentős a szurkolói érdeklődés az augusztus 15-i találkozó iránt: már több mint 10 ezer jegy gazdára talált.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik