Hírek

Belecsempészni a kísérletezést

A magyar csapatnak győznie kell Izrael ellen, de nem szem elől tévesztve, hogy utána komoly sorozat kezdődik...

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Elkezdődött a bajnokság, és hamarosan indul a világbajnoki selejtezősorozat is, így nem csoda, hogy a magyar válogatott stábjának tagjai is rendszeresen feltűnnek a stadionokban. A nemzeti csapat augusztus 15-én játssza következő mérkőzését: Izrael lesz az ellenfél Budapesten. A válogatott másodedzője, Csábi József a vasárnap esti Honvéd–Diósgyőr találkozó után a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a borsodiaknál szereplő Elek Ákos jelenleg azért nem kerettag, mert az elmúlt félévben nem volt játékban, de hamarosan komoly erősítést jelenthet klubjának és a nemzeti együttesnek is. Hozzátette: az edzőmeccsen is a győzelem a legfontosabb, de a hatékony felkészülést és a kísérletezés lehetőségét is szem előtt kell tartani.

– Hogyan értékeli a kispestiek sikerét?
– A szezon eleji forma kifejezés erre a meccsre nem érvényes! Jó mérkőzést láttunk, még az első félidőben is, amikor nagyon meleg, a futballra nem alkalmas hőmérséklet volt – értékelt a Rangadó kérdésére Csábi József, a magyar válogatott másodedzője. – Akadtak jó teljesítmények a külföldiek és a magyarok részéről itt is, ott is. Jót tett a meccsnek, hogy a Honvéd vezetést szerzett, a Diósgyőr kezdeményezett az egyenlítésért, a második félidő hasonlóan alakult, s a vége nagyon izgalmassá vált azáltal, hogy a DVTK mindent egy lapra feltéve szeretett volna pontot szerezni. Ma ez nem sikerült, de látszik, hogy ebből a Diósgyőrből jó csapat formálódik.

– A most pályára lépő válogatott kerettagok teljesítményével elégedett volt?
– Nagyon sok mérkőzést figyelünk Magyarországon és külföldön is, szerencsére vannak hozzáférési lehetőségeink. A mai meccsen is volt olyan, aki a jelenlegi keretben nincs benne, de a jövőt illetően érintett lehet. Elek Ákosról van szó, aki alapember volt az elmúlt években, de az utolsó félévben nem volt játékban. Ez még talán most is érvényes, de éppen most beszéltem vele néhány mondatot, mert úgy gondolom, ha játékba lendül, erősítést jelent a Diósgyőrnek és a válogatottnak is. Most még hiányzik neki egy kicsit a játék, de megoldódtak a legfontosabb kérdések vele kapcsolatban. Természetesen figyelünk másokat is, hadd ne mondjak még neveket…

– Melyik meccset nézi szívesebben? A Diósgyőr–Videotont, ahol sok a külföldi, vagy a Siófok–Haladást, amely talán kevésbé színvonalas, de színtiszta magyar a mezőny?!
– Pénteken voltam a Győr–Haladás mérkőzésen… Ezt ketté kell választani. Amikor mérkőzésre megyünk, akkor tulajdonképpen dolgozunk, a válogatott érdekeit, szempontjait tartjuk szem előtt. Ebben az esetben természetesen a magyar többségű csapatokra, a magyar játékosokra vagyunk kíváncsiak, hiszen mi közülük tudunk választani. Amikor dolgozunk, akkor jobban szeretünk olyan csapatokat nézni, ahol több a magyar játékos, de amikor nem a munka kapcsán vagyunk a pályán, akkor nyilván a futball szépsége, öröme érdekel. Egyébként nagyon jó mérkőzést tud játszani a Siófok és a Videoton is, nincsenek végletek.

– Az Izrael elleni meccset már száz százalékban a világbajnoki selejtezősorozat előtti főpróbának szánják, vagy még lehet kísérletezni?
– Pont a napokban beszéltünk a kapitány úrral arról, hogy milyen formában kellene ezt a mérkőzést megoldani. Mindenképpen a vb-selejtezőre való felkészülés jegyében, de tanulva a bolgárok elleni döntetlenből, szerintem a magyar válogatottnak minden mérkőzésen a győzelemre koncentrálva kell játszania, és ebbe belecsempészni a kísérletezést. Már amennyire ez kivitelezhető… Elsősorban meg kell nyernünk a mérkőzést, de nem szem elől tévesztve azt, hogy utána egy elég komoly sorozat vár ránk.

Olvasói sztorik