Hírek

Az összeszokottságon sok múlhat

Egervári Sándor továbbra is a hollandokat tartja a selejtező-csoport legerősebb válogatottjának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hat mérkőzés vár a válogatottra a 2012-es év második felében. Egervári Sándor tanítványai augusztusban Izraellel, szeptemberben és októberben Andorrával, Hollandiával, Észtországgal és Törökországgal, novemberben pedig Norvégiával csapnak össze. A szövetségi kapitány elmondta, nem változtat az összecsiszolódott csapaton, az elmúlt két évben kialakult kerettel szeretne nekivágni a vb-selejtezőknek.

– Sok újat nehéz mondani – kezdte Egervári. – Augusztus 15-én játszunk egy barátságos meccset Izraellel, majd négy tétmérkőzés következik Andorra, Hollandia, Észtország és Törökország ellen. Novemberben zárjuk az évet, 14-én fogadjuk a norvégokat.

Egervári Sándor az elmúlt időszakban kialakult keretre alapozna a világbajnoki-selejtezőkön is.

– Az elmúlt két évben pályára lépőkből kialakult kerettel szeretnénk megvívni a tétmérkőzéseinket. Ezen idő alatt ezek a játékosok valamennyire összecsiszolódtak. Meggyőződésem, hogy egy 15-20 meccset együtt játszó keretre mondhatjuk, hogy az már egy összeérett, rutinos társaság, akik egymás gondolatában képesek olvasni, egymásból képesek minél többet kihozni a pályán. Természetesen nem minden esetben érvényesül ez a rutin, de bízom benne, hogy az elkövetkezendő időkben egyre jobb, eredményesebb játékot produkál majd a csapat.

A kapitányt a hollandok EB szerepléséről is kérdeztük. Egervári Sándor szerint is gyengén teljesítettek a narancsmezesek, de Hollandiát még mindig a vb-selejtező csoportunk egyik legerősebb csapatának tartja.

– Egy hihetetlen nehéz csoportban voltak az Eb-n. Nem is játszottak rosszul, de a futballhoz többek közt szerencse is kell. Az első mérkőzésen elveszítettek egy olyan találkozót, ahol lényegesen aktívabbak voltak, mint az ellenfelük. Ezután a meccs után viszont látszódott a játékukon, hogy belső ellentétek lehetnek a csapaton belül. Az egységes gondolkodás, az egymással szembeni bizalom, mely egy csapatjátékban alapvetően szükséges, hiányzott a hollandokból. Persze biztosan nem tudhatjuk, hogy ennek mi volt az oka. Negatív értelemben mindenképpen az EB egyik legnagyobb meglepetése volt a szereplésük, még úgy is, hogy egy nehéz csoportba kerültek. Hogy ennek mi lesz a következménye, azt megjósolni nem lehet. Azt viszont biztosan mondhatom, hogy Hollandiában van annyi kiváló futballista, hogy problémájuk nem lesz egy esetleges új csapat építésénél sem. Azon múlik minden, hogy az új szövetségi kapitánynak mennyire sikerül egy egységes légkört teremtenie. Én továbbra is a csoport egyik legerősebb csapatának tartom a hollandokat, véleményem szerint ez nem lehet vita kérdése – zárta értékelését a magyar szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik