Hírek

Nagyon komoly verseny indulhat

Egervári Sándor csapata értékeket talált, és szervezettségben előrelépett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott pénteken 2-1-re győzött Prágában a csehek ellen, hétfőn pedig rengeteg gólhelyzet ellenére 0-0-s döntetlent játszott Budapesten az írekkel. A mieink mindkét találkozón egyenlő ellenfelei voltak Európa-bajnoki résztvevő ellenfelüknek. A gólnélküli meccset követően Egervári Sándor kifejtette, milyen pozitívumokat lát együttese játékában. Hangsúlyozta, a válogatottság tekintetében rutintalan játékosok remekül teljesítettek, a csapat szervezettsége is javult, ezért ősszel nagyon komoly verseny indulhat, a sérülésből felépülőkkel együtt.

– Melyek a mérkőzés legfőbb tanulságai?
– Úgy érzem, a csapat sokat tett a győzelem érdekében, sikerült egy nagyon masszív ellenféllel szemben gólhelyzeteket kialakítanunk, de sajnos ezúttal a gólszerzés nem jött össze – értékelt Egervári Sándor szövetségi kapitány. – Nagyon sok változás történt a keretben az elmúlt hetekben, viszont több rutintalan játékos kiváló teljesítményt nyújtott. Így aztán örömteli számunkra ez a két mérkőzés, hiszen többen lettünk általuk.

– A csapatnak az Európa-bajnokságon lenne a helye?
– Annak kapcsán is elmondhatjuk, hogy az egyik legnehezebb csoportba kerültünk, hogy egyenes ágon a mi csoportunkból jutott tovább a svéd válogatott, amelyet azért sikerült hazai pályán legyőznünk. Úgy érzem, hogy az elmúlt két évben közelebb kerültünk az európai elithez.

– Mekkora önbizalmat adott ez a két mérkőzés a csapatnak?
– Elbizakodni semmiképpen nem fogunk, de hitet ad természetesen ez a két találkozó is számunkra, nem csak a rutintalan játékosok kiváló teljesítménye, hogy az őszi világbajnoki selejtezőkön megfelelően tudjunk teljesíteni.

– A selejtezőkig miben kell még fejlődnie a válogatottnak?
– Az elmúlt két évben, különböző időszakokban a támadójátékunk volt erősebb és hatékonyabb, a védekezésünk pedig gyengébb. Erre a két mérkőzésre mindenképpen igaz, hogy ebben előreléptünk. Persze, még nem annyit, amennyit szeretnénk. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a világbajnoki selejtezőkön, minden csapatrészben előre kell majd lépnünk.

– Mi volt a legörvendetesebb tapasztalata ennek a két találkozónak?
– A védekezésünk nagyot lépett előre, annak ellenére, hogy menetközben még a csapatkapitányunkat is elvesztettük ebből a vonalból, Juhász Roland személyében. Szervezettségben is előreléptünk, ez nem csak a védőinkre, hanem az egész csapatra igaz. Találtunk értékeket, nem csak Mészáros Norbert személyében, hanem Gyurcsó Ádám teljesítménye is örvendetes, úgyhogy ősszel nagyon komoly verseny indulhat, remélhetőleg a sérülésből felépülőkkel együtt. Szeretnék nagyon sok sikert kívánni ennek a nagyon szimpatikus ír csapatnak. Természetesen folyamatosan figyelni fogjuk az Európa-bajnokságon a teljesítményüket, nyilván most fokozottabb mértékben. És nem csak azért, mert egy szimpatikus csapatról van szó, hanem az edzőjük is a világ egyik legelismertebb, legudvariasabb, legbarátságosabb szakember, akinek én személy szerint is szurkolni fogok.

Tudta, hogy nehéz lesz!

Egy igazi olasz úriember, egyben világpolgár, a labdarúgás egyetemes történetének egyik legeredményesebb és legismertebb személyisége, Giovanni Trapattoni volt Budapest vendége hétfőn. Szó szerint mindent megnyert már, amit megnyerhetett, mégis megnyerő kedvességgel és közvetlenséggel viszonyul mindenkihez.
– Azt hiszem, ma este meglehetősen szerencsések voltunk, mert az első félidőben a magyar válogatott megérdemelte volna, hogy legalább két gólt rúgjon, de a kapusunk megmentette a csapatunkat – nyilatkozta az ír válogatott szövetségi kapitánya. – Korábban már említettem, hogy sok magyar meccset láttam, s továbbra is tartom, hogy erős csapatról van szó. Pontosan azért, mert fiatal játékosokból áll, akik nagyon jól játszanak, gyorsan passzolnak. Minden csapatrészben nagyon erősek! Tudtam, hogy nekünk nehézségeket fog okozni ez a meccs, de következetes a játékunk, és a stílusunkat nem tudjuk egyik meccsről a másikra változtatni. Az egycsatáros játékban is meg kell találnunk az egyensúlyt. A csapattal meg fogom beszélni a mostani találkozó nehézségeit.

Olvasói sztorik