Hírek

Masszív, harcos írek várnak a magyarokra

Az Írország ellen készülő magyar válogatott szakmai stábja elárulta, mire kell leginkább figyelnie a csapatnak hétfő este.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor szövetségi kapitány a vasárnapi sajtótájékoztatón röviden elemezte a Csehország ellen 2-1-re megnyert prágai mérkőzést, majd elmondta: hétfőn az erőfocit játszó írek ellen másfajta játékot kell nyújtania együttesének, mint pénteken.

― Védekezésben és labdaszerzésben sikerült előrelépnünk, főképp ennek köszönhetjük pénteki győzelmünket is, másrészt azonban az ellenfél kapuja előtt a vártnál kevesebbszer tudtunk megjelenni ― idézi a szövetségi kapitányt az MLSZ honlapja. – Helyén kezeljük a sikert, amelynek csapatépítés szempontjából is fontos szerepe van, hiszen a szokásosnál több új labdarúgó tagja a keretnek. Az írek ellen más játékkal kell előállnunk, reményeink szerint hazai pályán meghatározó támadójátékkal tudunk majd mutatni egy rutinos, érett csapat ellen.

Hogy nem lesz könnyű dolga a magyar csapatnak, azt az ír szakmai stáb tagjainak legutóbbi nyilatkozata is alátámasztja. Az olasz Giovanni Trapattoni elmondta, a budapesti mérkőzés már az Európa-bajnokság főpróbája lesz, s akik hétfőn a kezdőcsapatban kapnak helyet, azok várhatóan a horvátok elleni első meccsen is kezdeni fognak.

– Ugyanazt a folyamatos, zökkenőmentes játékot várom, mint amilyet a Bosznia elleni edzőmeccsen is láttam a futballistáktól – mondta vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján az olasz szakember. – Ezúttal nem az eredmény az elsődleges, persze szeretném, ha a tizenhárom meccse tartó veretlenségi sorozatunk nem szakadna meg.

Trapattoni a magyar csapatot fiatal, technikás együttesnek nevezte, amely az elismert magyar hagyományokra építkezik. Mint mondta, látta a magyarok pénteki, csehek ellen 2-1-re megnyert mérkőzését, ugyanakkor több játékos, így Bogdán Ádám, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs vagy Németh Krisztián játékát már korábban is ismerte.

Robbie Keane, az ír válogatott csatára a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat nagyon motivált, jó hangulatban készülnek az Európa-bajnokságra, s valamennyi játékos bízik az olasz szövetségi kapitányban. Szerinte, ha az első meccsen nyerni tudnak a horvátok ellen, akkor nagyon jól is végződhet számukra a kontinensviadal.

― A magyarok elleni egy nagyon, nagyon fontos mérkőzés lesz, mert a játékosok ezen a meccsen már azzal a koncentrációval lépnek pályára, mint Lengyelországban ― fogalmazott Marco Tardelli, a szövetségi kapitány segítője.

A két csapat hétfőn 19 év után találkozik ismét egymással. Eddig öt magyar siker mellett négy döntetlent és két ír győzelem született. A hétfői mérkőzés 20 óra 30 perckor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Olvasói sztorik