Hírek

Idegenben megvertük a cseheket!

A magyar válogatott 2-1-re győzött Csehország ellen, a prágai felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Csehország–Magyarország 1-2 (1-1)
Prága, 16.000 néző. Játékvezető Probert (angol)
Csehország: Cech – Gebre Selassie, Sivok (Hubnik, a szünetben), Kadlec, Limbersky – Plasil (Lafata, 79.), Jirácek (Hübschmann, 79.) – Rezek (Rajtoral, 72.), Kolár (Darida, 61.), Pilar – Baros (Pekhart, 61.). Szövetségi kapitány: Michal Bilek
Magyarország: Bogdán – Vanczák (Halmosi, 83.), Korcsmár, Juhász R. (Mészáros N., 39.), Laczkó – Koltai, (Gyurcsó, 64.) Varga J., Pintér Á., Dzsudzsák (Debreceni A., 92.) – Szakály P. (Szabics, 89.) – Szalai (Németh K., 90.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Gólszerzők: Kadlec (tizenegyesből 24.), illetve Dzsudzsák (6.), Gyurcsó (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jól kezdett a magyar válogatott, és némi meglepetésre gyorsan jött is a vezetőgól! A hatodik percben szabadrúgáshoz jutott együttesünk a hazai kaputól 17 méterre, Dzsudzsák Balázs nem várta meg a játékvezető sípszavát, amikor a csehek rendezgetni kezdték a sorfalat, ő már el is lőtte a labdát. Remekül helyezett lövés volt, a leghamarabb ocsúdó Bajnokok Ligája-győztes kapus, Petr Cech csak bebokszolni tudta (0-1). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bíró a szabadrúgás előtt jól láthatóan felmutatta a sípját, de végül annak ellenére megadta a gólt, hogy Dzsudzsák nem várta meg a jelet. A csehek reklamáltak is rendesen, nem véletlenül, és nem alaptalanul.

A folytatásban eleinte kiegyenlített játék zajlott a pályán, majd jött egy cseh gól: a partjelző nem intette be a lest, tévesen, a játékvezető a tizenhatoson belül elkövetett támadószabálytalanság miatt (Daniel Kolár lökte ki a labda alól Juhász Rolandot) azonban nem adta meg a találatot. Helyesen. Az egyenlítés azonban nem maradt el, a 25. percben Milan Baros vette át a labdát a tizenhatoson belül, és Juhász Roland szorításában kapura fordult. A magyar védő elrúgta a labdát, a hazaiak rutinos játékosa elesett, s a játékvezető tévesen tizenegyest ítélt. A büntetőt Kadlec végezte el, a labda Bogdán hasa alatt a kapuba vágódott (1-1).

Az első félidő végéig maradt a cseh fölény, ráadásul a szünet előtt a mieink elvesztették csapatkapitányukat, Juhász Roland egy ütközés után megsérült, és nem tudta folytatni a játékot.

A fordulás után nem változott a játék képe, a magyar válogatott támadásban ezúttal nem volt veszélyes, viszont fegyelmezetten védekezett, a hazaiak a második félidőben kevesebb helyzetet dolgoztak ki, amikor mégis, akkor a rendkívül magabiztos Bogdán Ádám nagyszerűen oldotta meg feladatát. A hajrában úgy tűnt, hogy marad a döntetlen, a 88. percben azonban az első igazán veszélyes akció góllal zárult: Dzsudzsák nagyszerű keresztlabdával hozta helyzetbe az első válogatott meccsén pályára lépő Gyurcsó Ádámot, aki éles szögből, jobbról, mesterien lőtte ki a jobb sarkot. Ezt bizony elnézte Cech!

A hajrában a hazaiak már nem tudtak újítani, a magyar válogatott 2-1-re nyert, és 33 év után győzte le ismét a cseh válogatottat.

– Örülök a győzelemnek, külön öröm, hogy ilyen okosan futballozott a csapat. A csehek által diktált nagy iramot ebben a pillanatban nem tudtuk vállalni, ezért ritmusváltásokkal, fegyelmezett védőjátékkal fordítottuk magunk javára a meccset, amihez kellett a játékosok jó hozzáállása is. Szerettünk volna többet megjelenni a támadóharmadban, de ezúttal nagyon ránk erőltette az akaratát a hazai csapat – értékelt az MLSZ honlapján Egervári Sándor szövetségi kapitány.

– A héten találkoztam Egervári Sándorral egy szakmai fórumon, ahol már előrevetítette, hogy kicsit zártabb védekezést fog játszani a csapat – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány, a Zalaegerszeg tíz évvel ezelőtti bajnokcsapatának vezetőedzője. – Amit eltervezett, tökéletesen megcsinálták a játékosok. Az első félidőben a szemfüles gól még inkább a magyarok malmára hajtotta a vizet, hiszen volt eredmény, amit tartani lehetett, nem kellett a nulla-nullára törekedni. Az egyetlen probléma az volt, hogy Dzsudzsák Balázs túlzottan hátrakényszerült védekezésben, a csapat ezért nem tudott kontrában jól kijönni, s leginkább védekezésre kényszerült. A tizenegyest megelőzően Juhász ugyan elrúgta a labdát, de az erőteljes kézimunka miatt meg lehetett adni. Összességében, amit akartak, azt jól megcsinálták a srácok, de komoly kontrákat nem tudtak vezetni, ehhez túl mélyen védekeztek. Gyurcsó Ádám beállításával még egy gyors ember került a csapatba, ez jól sült el. Bátrabban kijjebb jöttek, egy sebességfokozattal gyorsabbak voltak a második félidő végén.

A magyar válogatott hétfőn 20.30-ól a szintén Európa-bajnoki résztvevő Írországot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik