Hírek

Újoncokat avathat a válogatott

Egervári Sándor kijelölte keretét a cseh és az ír válogatott elleni felkészülési mérkőzésekre.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Júniusi elsején Prágában a csehek, június 4-én a Puskás Ferenc Stadionban az írek ellen játszik felkészülési mérkőzést a magyar válogatott. Egervári Sándor 22 fős keretet állított össze, a csapat tagjai május 28-án, hétfőn találkoznak Telkiben – írja az MLSZ honlapja.

A keretben négy olyan labdarúgó kapott helyet, aki jelenleg még nem rendelkezik válogatottsággal, a debreceni Szakály Péter és Mészáros Norbert, valamint Megyeri Balázs az Olimpiakosz, és Gyurcsó Ádám a Videoton játékosa. A keret tagja Kádár Tamás is, ő azonban csak az U21-es válogatott Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezője után csatlakozik a csapathoz.

Egervári elmondta, hogy Mészáros és Szakály már a Bajnokok Ligájában is bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és Megyeri is kiérdemelte a meghívót, hiszen fantasztikus idényt tudhat maga mögött.

– Gyurcsó személyében a keret tagja egy olyan fiatalember is, aki nagyon szép jövő előtt áll, és lehetőséget szerettünk volna biztosítani számára, hogy ne csupán a jövő játékosa lehessen, hanem már a jelené is – indokolt Egervári Sándor. – Képességei alapján komoly karrier előtt áll, meghívását nem nevezném megelőlegezett bizalomnak, idei teljesítményével kiérdemelte a kerettagságot. Beszélni kell a hiányzókról is, Gera Zoltán hosszú sérülése után érhető módon még nem tud csatlakozni hozzánk, Rudolf Gergely és Priskin Tamás pedig egyaránt izomsérüléssel bajlódik, velük megbeszéltük, hogy most még nem számítunk rájuk. Elek Ákos és Lázár Pál sajnos nagyon kevés szerepet kapott klubcsapatában, a formájuk alapján őket ezúttal nem tudtuk meghívni.

A válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol), Király Gábor (1860 München, német), Megyeri Balázs (Olimpiakosz Pireusz, görög)
Védők: Vanczák Vilmos (FC Sion, svájci), Lipták Zoltán (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen, norvég), Mészáros Norbert (Debrecen), Juhász Roland (Anderlecht, belga), Laczkó Zsolt (Sampdoria, olasz), Kádár Tamás (Newcastle United, angol)
Középpályások: Halmosi Péter (Haladás), Varga József (Debrecen), Koman Vladimir (AS Monaco, francia), Szakály Péter (Debrecen), Pintér Ádám (Real Zaragoza, spanyol), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers, angol), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart, német), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, orosz), Gyurcsó Ádám (Videoton)
Támadók: Szalai Ádám (Mainz, német), Németh Krisztián (RKC Waalwijk, holland), Szabics Imre (Sturm Graz, osztrák)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik