Hírek

Nem lesz könnyed ujjgyakorlat!

Juhász Roland kezén jókora rögzítőkötés éktelenkedik, ennek ellenére nem mond le a játékról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A belga Anderlecht magyar játékosa, Juhász Roland 2006, 2007 és 2010 után negyedik bajnoki címét szerezte. A védő a közelmúltban ujjműtéten esett át, ennek ellenére minden bizonnyal pályára léphet a magyar válogatott soron következő két barátságos mérkőzésén. Az ujja tavaly augusztusban sérült meg, s azóta ez volt a harmadik, egyben legkomolyabb operációja. A Rangadó.hu érdeklődésére Telkiben, az edzőtáborban elárulta, nem zavarja játék közben a speciális kötés, tehát csak a játékvezetőkön múlik, ott lehet-e a pályán június 1-én a csehek, három nappal később pedig az írek ellen.

– Az ujjain lévő terminátor-kiegészítőt meddig és mikor kell viselnie?
– Huszonnégy órán keresztül, mert az első egy hónapban nagyon fontos, hogy nem hajlíthatom be az ujjamat, mivel most egy kis csavart is beleraktak. Ebben alszom, ebben edzem, ebben játszom – mesélte a Rangadónak Juhász Roland. – Ezért is kellett visszamennem Belgiumba a múlt héten, mert egy nagyobb kötés volt rajta, de mindenképpen megoldást kellett találni, hogy a játékban ne zavarjon. Tehát válogatott előtt is voltam kint, és megyek ki utána is. Rendszerint kontroll alatt van, mert ez már a harmadik operáció volt, és nem akarok többet. Remélem, ez tényleg sikeres volt.

– Nem veszélyes ebben edzeni, játszani?
– Ez még le lesz kötve Gazofix-szel, remélem, a játékvezető nem találja majd veszélyesnek. A múlt heti edzéseken már így vettem részt, abszolút nem zavart engem, és szerintem a társaimat sem, akikkel esetleg találkoztam a pályán. Remélem, nem lesz ezzel probléma.

– Az említett múlt heti, csonka keretnek tartott edzések mennyire voltak hasznosak és szükségesek?
– Szükséges volt, mert van, aki már két-három hete befejezte külföldön a bajnokságot. Biztos sokan mozogtak fakultatívan, én is, hiszen muszáj szinten tartani magunkat. Nem voltunk sokan, de jó volt összejönni, labdázgatni, szokni a környezetet, most pedig még van négy-öt közös edzésünk arra, hogy a pénteki mérkőzésre mindenki rendben legyen.

– Mennyire jár a fejében a közeljövő, az esetleges klubváltás?
– Nagyon keveset foglalkoztam ezzel addig, amíg a bajnokságnak nem volt vége. Most itt a válogatott, ezért végképp nem szeretnék ezen gondolkodni, majd utána időm rá. Egyébként is jellemző rám, hogy próbálom mindig függetleníteni magam ezektől a dolgoktól, ez szerintem a jövőben sem fog változni.

– A csehek és az írek ellen megfelelő edzőpartnernek kellene bizonyulni, illetve ha összejönne a győzelem, az nagy diadalt jelentene, hiszen Európa-bajnoki résztvevőkről van szó.
– Számunkra az önbizalom szempontjából lenne fontos a siker. Próbáljuk a saját játékunkat nyújtani és előrelépni, de az eredmény mindig nagyon fontos. Örülök ennek a két ellenfélnek, mert hasonló erősségűek, mint a világbajnoki csoportunkban szereplő észtek, törökök és románok. Ezeket az időszakokat maximálisan ki kell használnunk, mert ebben az évben nagyon keveset voltunk és leszünk együtt.

Olvasói sztorik