Hírek

Juhász Roland emlékezetes meccse

Az Anderlecht rangadót nyert a belga bajnokságban: a listavezető a Standard Liége otthonában győzött 2-1-re.

Kapcsolódó cikkek

Juhász Roland emlékezetes mérkőzésen van túl, mert a válogatott védő egy korai szabálytalanságát tizenegyessel büntette a játékvezető – holott az eset láthatóan a tizenhatoson kívül történt – ugyanakkor később az ő fejesgóljával egyenlített a brüsszeli csapat – amely a hajrában fordított, és fontos sikerrel hangolt a csütörtöki, Európa Liga-találkozóra, ahol a holland AZ Alkmaar lesz az ellenfél.

– Furcsa mérkőzésen vagyok túl, hiszen a Standard elleni rangadó olyan esettel kezdődött, ami a védők rémálma: majd’ másfél méterrel a tizenhatos előtt szabálytalankodtam, a játékvezető viszont tizenegyest ítélt az ellenfél javára, amit gólra is váltott a házigazda – mesélte Juhász Roland. – Mindig azt mondom, együtt érzek a játékvezetőkkel, nincs könnyű dolguk egy-egy szituáció elbírálásánál. A mostani felelőtlen döntés miatt speciel az asszisztenst hibáztatom, mert neki látnia kellett volna, hogy nem ért büntetőt a becsúszásom. A fűben a lábaim nyoma is ezt bizonyította, a vonal közelében sem volt.

Egy ilyen eset megviseli a védőt, a magyar játékos is frusztrált volt néhány percig, de tudta, hogy túl kell tennie magát a sérelmen.

– A csapat is megzavarodott a kapott gól miatt, a huszadik perctől azonban megnyugodtunk, és átvettük az irányítást – folytatta Juhász Roland. – Aztán a jóisten visszaadta nekem azt, amit az ötödik percben a sors elvett: egy középre ívelt labdára indultam, és a kifutó kapust megelőzve a hálóba csúsztattam. Szerencsére a hajrában a fordítás is összejött a csapatnak, így folytatódott az idei remek sorozatunk. A mögöttünk álló öt rivális mindegyikét megvertük. Persze, a Jupiler League sajátos rendszere miatt nem dőlhetünk hátra, tizennégy bajnoki vár még ránk, de a négy alapszakasz-találkozó után feleződnek a pontok, és hiába vezetünk meggyőző előnnyel, a rájátszásban minden felsőházi gárda újra esélyessé lép elő.

Ráadásul csütörtökön Európa Liga-összecsapás vár a brüsszeliekre ránk, ami izgalmasnak ígérkezik, hiszen a holland AZ Alkmaar erős társaság, jó formát mutat az idén is, tehát igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás. Az Anderlechtnek természetesen a nemzetközi kupában is a győzelem és a továbbjutás a célja.

Olvasói sztorik