Blogger Tipp

Ne szabadságról érkező szellemiséggel!

Egervári Sándor komoly, meghatározó hozzáállást vár el játékosaitól a csehek és az írek ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két felkészülési mérkőzés áll a magyar válogatott előtt, pénteken Csehország lesz az ellenfél Prágában, hétfőn pedig Írország lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban. Két Európa-bajnoki résztvevőről van szó, tehát a mieinkkel szemben nyilván az a minimális elvárás, hogy megfelelő edzőpartnerek legyenek. A Rangadó.hu érdeklődésére Egervári Sándor is azt hangsúlyozta, koncentráció és meghatározó hozzáállás szükségeltetik. A szövetségi kapitány a légiósokkal kapcsolatban leszögezte, a tavaszi összkép egy picit jobb, de nagyon reméli, hogy idén ősszel szinte minden játékos fontos szerepet tud majd betölteni saját klubcsapatában.

– Négy újoncot is avathat a következő két mérkőzésen. Hogyan válogatta ki őket?
– Négy újonc szerepel jelenleg a keretünkben, hogy bevetjük-e őket, azt az edzések és a mérkőzések folyamán kell majd eldöntenünk. Természetesen nagyon örülünk, hogy az elmúlt hónapokban a magyar bajnokságban kiváló teljesítményt nyújtó játékosokra számíthatunk, és nagyon remélem, hogy többek leszünk általuk is – válaszolta a Rangadónak Egervári Sándor.

– A kerettagok közül immár többen is meghatározó játékosoknak számítanak külföldi klubcsapataikban, ez nyilván örömteli fejlődés.
– Igen, ezen a tavaszon több, jó teljesítményt nyújtó játékosunk volt a külföldi bajnokságokban, mint az ősz folyamán. Vannak még persze elmaradóink, akik kevesebbet szerepeltek, elég csak Elek Ákosra, Rudolf Gergelyre vagy a sérült Gera Zoltánra gondolni. Az összkép egy picit jobb, és nagyon remélem, hogy az elkövetkező őszön szinte minden játékosunk meghatározó szerepet tud majd betölteni a saját csapatában, mert az számunkra rendkívül fontos lenne.

– Hogyan készültek, készülnek a két Európa-bajnoki résztvevő csapat, Csehország és Írország ellen?
– A felkészülés jelentős részén már túl vagyunk, mert a kollégáimmal együtt nagyon sok mérkőzést elemeztünk DVD-n, illetve személyesen is megtekintettük őket, hogy a szükséges információkat megadjuk a játékosainknak. Nagyon remélem, hogy ezen az utasítások, illetve információk segítségével a játékosok képesek lesznek jó teljesítményt produkálni a bajnokság végén, és kellemes meglepetést okozunk majd a velünk szimpatizálóknak.

– Mik lehetnek a siker legfőbb összetevői?
– Mindenféleképpen nagyon koncentrált játék. Tehát nem a szabadságról érkező szellemiség, hanem sokkal inkább egy olyan meghatározó hozzáállás, ami sugárzik is a játékosokból, illetve a szakmai stábból, hiszen mi egy komoly világbajnoki selejtezőre való felkészülésnek szántuk ezeket a mérkőzéseket.

– Folytassuk hazai kitekintővel, hiszen a Debrecen veretlenül lett bajnok és kupagyőztes, ilyen pedig évtizedek óta nem fordult elő.
– Ez egy óriási dolog, nekem majdnem sikerült a Dunaferr-rel, de a legelső bajnokit, épp Debrecenben elvesztettük kettő-egyre, utána negyvenhárom mérkőzésen keresztül veretlenek voltunk, és közel álltunk ehhez a bravúrhoz. Ez mutatja, hogy egy rendkívül kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtó csapat a DVSC, és nem véletlen, hogy abszolút meghatározója volt az idei bajnokságnak, teljesen megérdemelten nyert. Ami örömteli számomra, számunkra a válogatott, és a magyar labdarúgás szempontjából, hogy néhány meghatározó külföldi mellett magyar, saját nevelésű játékosokkal, tudatosan építkezve érték el ezt a kimagasló eredményt. Csak az elismerés hangján tudok róluk beszélni.

– Egy másik bajnokcsapat, az Eger huszonhat év után tér vissza az élvonalba! Egy új színfoltja lesz a magyar futballpalettának?
– Újoncként lettek bajnokok, nem akármilyen teljesítmény. Nyilván, az a tudatosság, ahogy fölépítették ezt a csapatot gazdaságilag is, szervezetileg is, szakmailag is, egy nagyszerű közösség munkája, ami példaértékű lehet természetesen sok régi futballkultúrát maga mögött tudó város számára. Nagyon remélem, hogy sok ilyen kezdeményezés lesz, és egyre több NB II-es csapat fog nekiveselkedni, hogy megpróbálja bejárni ezt az utat, amit most az Eger példaértékűen megtett.

Olvasói sztorik