Hírek

33 éves nyeretlenség szakadhat meg

A magyar válogatott péntek 19 órától felkészülési mérkőzését játszik Prágában a csehek ellen, akiket az utóbbi 33 évben nem tudott legyőzni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két együttes legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2002. február 12-én találkozott egymással: a ciprusi Larnacán a csehek nyertek 2-0-ra. Az összesített mérleg a magyaroknak kedvez: 45 mérkőzésen (ebből 38 Csehszlovákia ellen) 22-szer nyertek (19), 12 (10) döntetlent értek el és 11-szer (9) szenvedtek vereséget.

Ugyanakkor a legutóbbi magyar siker 1979-ben született, akkor barátságos meccsen 2-1-re nyert a válogatott idegenben. Nyíregyházán 27 ezer néző előtt rendezték a mérkőzést, a mieink szövetségi kapitánya Lakat Károly volt, a gólokat Tatár György (tizenegyesből), Kuti László, illetve a híres Antonin Panenka szerezte.

Ott volt a pályán a magyar válogatott védelmében Salamon József, a Diósgyőr legendája is, akinek Ez volt az első fellépése a nemzeti csapatban, ugyanakkor Bene Ferenc ezen a találkozón búcsúzott a válogatottságtól, és a csapatkapitányi szalagot éppen a DVTK középhátvédje kaptam meg tőle. Salamonnak egyébként még kétszer volt lehetősége pályára lépni a válogatottban, illetve összesen ötször szerepelt az olimpiai csapatban, ebből négyszer szintén 1979-ben, amikor az év játékosának is választották.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik