Hírek

Szakály Péter a kezdőcsapatban debütál

Egervári Sándor kijelölte a csehek elleni, péntek esti felkészülési mérkőzés kezdőcsapatát.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Prága, Generali Arena, péntek, 19 óra

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Juhász R., Laczkó – Koltai, Varga J., Pintér Á., Dzsudzsák – Szakály P. – Szalai. A cserepadon: Király, Debreceni, Mészáros N., Gyurcsó, Szabics, Németh K., Halmosi
Csehország: Cech – Limbersky, Kadlec, Sivok, Gebre Selassie – Pilar, Kolár, Rezek, Jirácek, Plasil – Baros

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott péntek este játssza idei második felkészülési mérkőzését, a Csehország elleni találkozót a prágai Generali Arenában rendezik. A meccsre teltházat várnak a szervezők, ami azt jelenti, hogy a két csapat 17.500 szurkoló előtt lép pályára 19 órakor – áll az MLSZ honlapján.

Egervári Sándor a délelőtti taktikai értekezleten kihirdette kezdőcsapatát, amelyben egy újonc játékos található: a debreceni Szakály Péter első alkalommal lép pályára a válogatottban!

A kapitánynak a jelenlegi idényben nincs szerencséje a sérülésekkel. A prágai mérkőzésre Egervári Sándor nem tudta meghívni a keretbe a sérült Rudolf Gergelyt, majd a kerethirdetés után Lipták Zoltánról és Buzsáky Ákosról is kénytelen volt lemondani. Gera Zoltán hosszú ideje sérült. Az elutazás előtt Hajnal Tamás is kidőlt a sorból, s Koman Vladimir bokája is pihentetést igényel.

Eldőlt, hogy a cseh válogatott csapatkapitánya, Tomas Rosicky sérülés miatt hiányzik majd a Magyarország elleni mérkőzésről. A házigazdák szövetségi kapitánya, Michal Bilek csütörtökön elmondta: Rosicky azért hiányzik majd a találkozóról, hogy biztosan felépüljön izomsérüléséből az Európa-bajnokság rajtjára. A lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstorna első játéknapján, jövő pénteken Oroszországgal játszik majd a cseh csapat. Rosicky klubcsapata, az Arsenal utolsó bajnoki mérkőzésén, május 13-án sérült meg.

A sérülés miatt hiányzó Tomás Rosicky helyett a Bajnokok Ligája-győztes angol Chelsea kapusa, Petr Cech lesz a cseh válogatott csapatkapitánya a magyarok elleni mérkőzésen.

Cech a magyarok ellen 90. alkalommal lép majd pályára hazája nemzeti csapatában. A hálóőr tíz éve Cipruson éppen a Magyarország elleni meccsen öltötte magára első ízben a cseh címeres mezt – írja az MTI.

– Biztos, hogy a mérkőzés nagyon jó teszt lesz az Európa-bajnokságra való felkészülés során. Magyarországnak nagy labdarúgó múltja van. A mai magyar futball nagy változásokon megy keresztül, és felfelé ível. A fiatal magyar játékosak újra felbukkantak a nagy európai klubokban is – vélekedett Cech.

A cseh-magyar mérkőzés iránti érdeklődés nagy, az áruba kibocsátott hétezer jegy már elkelt, további hétezret pedig a szponzorok kaptak. Háromezret a Cseh Labdarúgó Szövetség osztott szét, míg ezer jegy a magyar szurkolóknak jár. A prágai sajtó szerint, ha a szponzorok az ingyenjegyeket szétosztották, teltházra és jó hangulatra lehet számítani.

A pénteki találkozót az angol Lee Probert vezeti, asszisztensei honfitársai, Stuart Burt és Jake Collins lesznek.

Olvasói sztorik