Hírek

Egymást segítve kihozni a maximumot

Egervári szerint jó ráhangolódás lehet a világbajnoki selejtezősorozatra a szerdai, Izrael elleni felkészülési mérkőzés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Elég vegyes fizikai állapotban vannak a játékosok, ugyanis van, ahol még csak a felkészülés közepén járnak. Akadnak kisebb sérülések, de minden játékos bevethető állapotban van. Örömteli, hogy teljes létszámmal vághatunk neki a mai edzésnek és a holnapi mérkőzésnek – nyilatkozta Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a telki edzőközpontban tartott keddi sajtótájékoztatón. – Délelőtt az izraeli válogatott legutóbbi két mérkőzéséről készült felvételeket tanulmányoztuk, ami alapján kijelenthetjük, hogy olyan csapatról van szó, amely nagyot lépett előre az elmúlt néhány évben. A legtöbb játékosuk már a legjobb európai bajnokságokban szerepel, ezáltal olyan fegyelmezetté váltak, ami korábban nem volt jellemző a stílusukra.

Az már korábban eldőlt, hogy Gera Zoltánra és Hajnal Tamásra nem számíthat a szakvezető, ugyanakkor Szalai Ádámot, a német Mainz csatárát játékra alkalmasnak találta az orvosi stáb – írja az MTI. Egervári szerint rendkívül fontos, hogy a futballisták már a szerdai összecsapáson is egymást segítve a maximumot hozzák ki magukból, ugyanis a világbajnoki selejtezőkön is erre lesz szüksége az együttesnek a jó eredmények elérése érdekében.

– Sok pluszt kell hozzátennünk a játékunkhoz, ahogyan azt a csehek és az írek ellen is tettük. Remélem, meg tudjuk ezeket valósítani, és akkor ez a mérkőzés jó ráhangolódás lehet a selejtezőkre – jelentette ki a kapitány.

Király Gábor, az 1860 München kapusa – aki hétfő este még csapatával bajnoki mérkőzést játszott a német másodosztályban – úgy véli, mindkét csapatnak rendkívül fontos az összecsapás, hiszen itt lehet igazán lemérni, hogy milyen erőállapotban vannak a játékosok.

Olvasói sztorik