Hírek

Az utolsó gólszerző emlékei

Horváth Ferenc az izraeli bajnokságot jobbnak tartja, de szerinte a válogatottjuk nagyjából egy szinten van a miénkkel.

Kapcsolódó cikkek

Meccstörténet

1992. 09. 23 Magyarország – Izrael 0-0
1995. 08. 16 Magyarország – Izrael 0-2
2000. 06. 03 Magyarország – Izrael 2-1 gólszerző: Illés Béla, Horváth Ferenc
2009. 02. 11 Izrael – Magyarország 1-0

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus 15-én, szerdán a magyar válogatott Izrael ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen, a Puskás Ferenc Stadionban. Ez lesz a két együttes ötödik találkozása. A korábbi négy alkalom is barátságos meccs volt, de csak egyszer jött össze a győzelem. Sőt, gólt szerezni is csak azon az egy meccsen, 12 évvel ezelőtt sikerült. A néhai Bicskei Bertalan volt a szövetségi kapitány, amikor a Fáy utcában Illés Béla és Horváth Ferenc találatával 2-1-re nyertek a magyarok. Horváth ezután két évet töltött az izraeli bajnokságban, jelenleg pedig az NB II-es Szigetszentmiklós vezetőedzője, illetve a másodosztályban szereplő Dunakeszi Kinizsi teremlabdarúgója.

A 39 éves sportember a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, napjainkban is jó szívvel gondol az országra és az izraeli futballra egyaránt.

– Élnek még a tizenkét évvel ezelőtti meccs emlékei?
– Arra emlékszem, hogy kettő-egyre nyertünk, és a második gólt én szereztem. Hamar István beívelte a labdát, Illés Béla visszafejelte, én pedig befejeltem – mesélte a Rangadó megkeresésére Horváth Ferenc. – Akkoriban még a Cottbus játékosa voltam, de általában csak csereként léptem pályára. Minden bizonnyal ez a válogatott meccs is közrejátszott abban, hogy utána Izraelbe szerződhettem. Sikeres két évet töltöttem ott, két kupagyőzelemmel. De amikor letelt az az időszak, átmenetileg hazajöttünk, mert már zsinórban öt éve éltünk külföldön, és a gyerekek lassan minden nyelven beszéltek már, csak magyarul nem. Nagyon szép két év volt, nagyon jól éreztem magam és azóta is jó szívvel gondolok az országra és az izraeli futballra is.

– Mit vár a szerdai összecsapástól?
– Az izraeli bajnokságot jobbnak tartom, mint a magyart. Minőségi légiósokat tudnak megfizetni, ami nálunk még nem minden esetben van így. Ugyanakkor a válogatottjuk nagyjából egy szinten van a miénkkel, tehát háromesélyes a meccs.

– Milyenek a kilátások Szigetszentmiklóson. Papíron, a nevek alapján erősödtek, de a gyakorlatban visszaköszönt már mindez?
– A gyakorlatban egyelőre nem. Hat játékos érkezett hozzánk az utolsó héten, de még egyikük sincs olyan állapotban, hogy erősítést jelentsen. A legnagyobb probléma, hogy az első öt bajnoki meccsünkön pont a legjobbak, a Gyirmót, a Zalaegerszeg, az Ajka, a Tatabánya és a Veszprém ellen játszunk… Jó eredményt kéne elérni, de az említett játékosokra még nem nagyon tudok számítani. Szép feladat lesz…

– Győzelemmel kezdték a szezont, hiszen a Magyar Kupában sikerült a továbbjutás a BKV Előre ellen.
– Tipikus kupameccs volt, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Reálisan nézve, születhetett volna fordított eredmény is. Ha a tavalyi utolsó négy meccsünket is beleszámolom, akkor ez volt az ötödik győzelmünk zsinórba, tétmeccsen, ami azt jelenti számomra, hogy a játékosaim megtanultak nyerni! Elég későn állt össze a csapat, ezért nagyon merész célokat nem tűztünk ki magunk el. Szeretnénk bekerülni az egycsoportos NB II-be, ami nem lesz könnyű…

Olvasói sztorik