Hírek

Izrael: csupa-csupa balhé!

Bocsánatot kértek az izraeli labdarúgók, miután nevetgéltek a holokausztról szóló előadás alatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az izraeli válogatott több tagja is bocsánatot kért szerdán amiatt, hogy az előző nap nevetgéltek a budapesti Dohány utcai zsinagógában a holokausztról tartott előadás alatt. A labdarúgók azt mondák, nem az előadáson, hanem tolmácson nevettek – írja az MTI.

A The Times of Israel internetes honlapján a Sport Channel televízió tudósítása alapján arról számolt be, hogy a magyarokkal barátságos mérkőzést játszó izraeli focisták kedden látogatást tettek a budapesti zsinagógában, ahol előadást hallgattak meg a nácik által elpusztított magyar zsidókról. A híradás szerint néhány játékos az előadás közben nevetgélt.

Eli Guttman, az izraeli válogatott szövetségi kapitánya megrótta az említett játékosokat magatartásuk miatt. A televíziós híradásban a szóban forgó labdarúgók sajnálatukat fejezték ki a történtek miatt, bocsánatot kértek, hangsúlyozva, hogy nem tiszteletlenségből nevetgéltek. Mint mondták, nevetésüket nem a holokausztról szóló előadás váltotta ki, hanem az, hogy a tolmács „olyan viccesen beszélt”.

Korábban több izraeli hírportál is arról számolt be, hogy Yossi Benajun családi, Almog Cohen pedig fegyelmi okokból elhagyja a válogatottat, tehát nem lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő mérkőzésen. Cohen heves szóváltásba keveredett Eli Guttman szövetségi kapitánnyal.

A Chelsea játékosa, Benajun külön engedéllyel utazott Londonba, várandós feleségéhez, aki hamarosan életet ad gyermeküknek.

Olvasói sztorik