Hírek

Fordulat az MLSZ–Aczél ügyben?

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága úgy döntött, hogy érdemi eljárást folytat le Aczél Zoltán ügyében.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtökön déltől fél háromig tartott Aczél Zoltán meghallgatása a Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottsága előtt. Az edző korábban a Fegyelmi Bizottság előtt nem jelent meg személyesen, akkor az egyik ügyvédje képviselte. Most ő maga, illetve két jogi képviselője, valamint Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője is eljött.

A Haladás korábbi vezetőedzője készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire. Elárulta, hogy mostanság az „Ami nem öl meg, az megerősít!” alapelv szerint éli napjait. Kifejtette: nehéz időszak ez számára, de ártatlan emberként bízik benne, hogy a sportszakmai tevékenysége felfüggesztését hamarosan visszavonják, visszatérhet a futballpályák mellé, és azzal foglalkozhat, amihez ért.

Dr. Csorba Zsolt, az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának elnöke is készségesen, udvariasan tájékoztatta az újságírókat. Elmondta, hogy a szabályok értelmében zárt ülést kell tartaniuk, ráadásul ezen a napon végleges döntést biztosan nem fognak hozni, hiszen nem csak Aczél Zoltánt kell meghallgatniuk, hanem a szövevényes ügy további szereplőit is.

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága a két és félórás meghallgatás után úgy döntött, hogy érdemi eljárást folytat le Aczél Zoltán ügyében.

Az előzményeket tekintve ez meglepetésként értékelhető, és fordulatként is felfogható, hiszen korábban a fegyelmi bizottság elnöke, illetve a fegyelmi bizottság sem akart érdemi eljárás a Haladás volt vezetőedzőjével kapcsolatban.

Másodfokon lefolytatják érdemben az eljárást, amire eddig nem volt lehetőség, mert felfüggesztették. Ennek biztosan lesz valamilyen következménye, hiszen a fegyelmi eljárást különböző döntésekkel lehet, illetve kell befejezni. A Fellebbviteli Bizottság mondhatja, hogy történt vétség, vagy nem történt vétség, és ha a testület szerint történt, akkor valamilyen szankciót fűzhet hozzá. A legsúlyosabb a kétéves eltiltás. A felfüggesztéssel kitolták a végtelenbe az egész ügyet.

– A Fellebbviteli Bizottság megnyitotta a fegyelmi eljárást – erősítette meg a Rangadó érdeklődésére Aczél ügyvédje, Dr. Czeglédy Csaba. Ennek keretében meghallgatták Aczél Zoltánt, aki elmondta a fontosabb gondolatait. Érdemi védekezést is kifejtettünk. A döntést elnapolták, az eljárást folytatják.

A Rangadó úgy tudja, hogy az összes bizonyítási indítványt felvette a bizottság, ez Sütő László és Horváth Gábor meghallgatását, illetve az MLSZ úgynevezett bundaadatbázisát jelenti.

Olvasói sztorik