Hírek

Az MLSZ első fokon határoz Aczél Zoltánról!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden kora délután meghallgatja a munkavégzés alól felfüggesztett Aczél Zoltánt.

Kapcsolódó cikkek

Retteghy István, a bizottság elnöke a sportnapilapnak elmondta, első fokon határoznak a Haladás korábbi vezetőedzőjének sorsáról.

– Ez még csak az első fok lesz – mondta Retteghy. – Ha a szakember nem ért egyet a határozattal, fellebbezhet, később a választott sportbíróságon kereshet jogorvoslatot. Aczél Zoltán rendkívül elszánt, sejtem, hogy a védőjével együtt minden követ megmozgat, hogy kollégáim, Birinyi István és Némethi Zsolt előtt bizonyítsa ártatlanságát. Emberileg megértem a szakembert, mert amíg nincs ítélet, munka és pénz nélkül marad. És még ha ki is derül egyszer, hogy ártatlan, aligha bíznak rá többé csapatot. A fegyelmi bizottság elnökeként viszont mélységesen egyetértek azzal, hogy egy gyanúba keveredett szakember ne dolgozzon. Ezért tehát eljártunk Aczél Zoltán ügyében, méghozzá a szabályok szerint.”

Érdekes és egyben érthetetlen az MLSZ eljárása, hiszen december 13-án Aczél sporttevékenységének folytatását legfeljebb az ellene indult büntető eljárás jogerős befejezéséig felfüggesztették. Erről határozat is készült, amelynek az első oldala ide kattintva, a másik oldala pedig ide kattintva megtekinthető!

A kérdés tehát az, hogy ha egyszer már született egy határozat az ügyen, akkor az a határozat, amelyet ma hoznak majd, hogy lehet elsőfokú?

Bízunk benne, hogy erre is választ kapunk majd a helyszínen, hiszen a Rangadó.hu az MLSZ székházból tudósít a fegyelmi tárgyalásról, előreláthatóan délután 1 és 2 óra között!

Olvasói sztorik