Hírek

Aczél Zoltán 42 milliós kártérítése!

Negyvenkét havi fizetésére, azaz 42 millió forintra is perelheti Aczél Zoltán a Magyar Labdarúgó Szövetséget.

A szervezet december 13-án felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól a kötelességszegéssel, vesztegetéssel gyanúsított szakembert. Rá egy napra a Haladás focicsapata megszüntette Aczél munkaviszonyát, holott a taggyűlés novemberi döntését követően hároméves hosszabbítást akartak aláíratni vele.

A vezetőedző havi bruttó egymillió forintot keresett Szombathelyen, a Blikk információi szerint a szerződéséből fennmaradó hathónapnyi jussát, illetve a leendő kontraktus 36 hónapos bérét követelné a szövetségtől – írja a bulvárlap.

Mint ismert, a trénert november 30-án állították elő a rendőrök, a hatóság szerint a szakember a Siófok mestereként 2009 tavaszán 4000 eurót (1,2 millió forintot) fogadott el Sütő Lászlótól és Horváth Gábortól, cserébe a kívánt összeállításban küldte pályára együttesét a ZTE elleni, idegenben 5-3-ra elveszített bajnokin.

Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd korábban arról beszélt, hogy a szövetség a saját szabályzata, és egy 2004-es kormányrendelet alapján nem dönthetett volna védencéről, mivel a kérdéses esemény óta már eltelt egy év. Czeglédy szerint a fegyelmi bizottság legfeljebb két évre függeszthette volna fel Aczélt, holott az ellene folytatott büntetőügyben sokkal később születhet döntés.

A fegyelmi bizottság január 10-én tárgyalhatja másodfokon a tréner ügyét, amennyiben érvényben marad a felfüggesztés, úgy a szakember hazai bírósághoz fordul. Ha ott számára kedvező döntés születik, úgy kártérítést követelhet az MLSZ-től.

Borbély Zoltán, a szövetség jogi- és sajtóosztályának vezetője szerint meg kell várni a jogerős döntést.

– Még nincs másodfokú ítélet. A látszat ellenére mi nem folytatunk negatív kampányt Aczél ellen, a nemzetközi szövetség szabályait betartva döntöttünk róla – nyilatkozta Borbély.

Olvasói sztorik