Hírek

Aczél Zoltán beperelte a Haladást!

A Haladás Sopron Bank volt edzője, Aczél Zoltán beperelte a csapatot működtető gazdasági társaságot.

Tóth Miklós ügyvezető a klub hivatalos honlapján megerősítette a hírt, miszerint a csapat volt trénere, a fogadási csalással gyanúsított, az MLSZ által az edzői szakmától első fokon eltiltott Aczél Zoltán beperelte a céget a munkaügyi bíróságon. A levél tartalmáról Tóth azonnal tájékoztatta a tulajdonosokat és az ügyvédet, de azt, hogy milyen indokkal perelt Aczél, és mik a szándékai, nem árulta el.

A volt edzőt a büntetőügyben Dr. Czeglédy Csaba védi, azonban a munkajogi ügyben nem ő, hanem egy erre specializálódott iroda képviseli Aczél Zoltánt. A haladasfc.hu információi alapján az edző nem kártérítést vagy pénzt perel. A per azért van, hogy a bíróság mondja ki: jogellenes volt az MLSZ határozata.

Aczél célja az, hogy a bíróság mondja ki: azért lett a Haladással való munkaviszonya megszüntetve, mert az MLSZ jogellenesen függesztette fel és tiltotta el a sportszakmai tevékenységétől az edzőt. A per Aczélra nézve pozitív kimenetele esetén a vezetőedzőt állásába visszahelyezni is kérheti a bíróság. Általában 6-9 hónap születik jogerős ítélet a munkaügyi bíróságokon.

– Ügyvédeim tanácsára léptünk, mivel úgy tűnik, hogy Magyarországon mindenki csak beszél az ártatlanság vélelméről – nyilatkozta a Blikknek Aczél. – Számomra ez presztízskérdés, egy fillért sem várok a Haladástól, és azt sem, hogy visszavegyenek a szakmai stábba. Tisztelem annyira a csapatot, a szurkolókat, a játékosokat, hogy egy esetlegesen számomra kedvező bírósági döntés után sem veszem ki a kezükből a pénzt. Nem akarom kitúrni a helyéről utódomat, Artner Tamást sem. Ez egy munkaügyi per, mindössze annyit várok, hogy kimondják, jogtalanul távolítottak el a csapat éléről.

Olvasói sztorik